ΚΟΙΝΩΝΙΑ
24/12/2015 04:29 EET | Updated 25/12/2015 13:11 EET

Άγριο έγκλημα στην Άνδρο. Στραγγάλισαν συνταξιούχο και στη συνέχεια προσπάθησαν να τον κάψουν

Eurokinissi

Συμμορία αδίστακτων ληστών στραγγάλισε με ζώνη 89χρονο συνταξιούχο στην Άνδρο και στη συνέχεια επιχείρησε να τον κάψει βάζοντας φωτιά στο σπίτι για να καλύψει τα ίχνη της.

Το άγριο έγκλημα έχει πολλά κοινά στοιχεία με το διπλό έγκλημα της Αίγινας, όπου οι δράστες έκαψαν ζωντανούς θεία και ανιψιό.

Η αποκάλυψη της δολοφονίας του ηλικιωμένου έγινε στις 15:00 το μεσημέρι της Τρίτης, όταν ο ανιψιός ειδοποιήθηκε από γείτονες του θείου του, πως έβγαιναν καπνοί από το σπίτι.

Άμεσα ειδοποιήθηκε η αστυνομία και η πυροσβεστική. Λίγο αργότερα στο καθιστικό του σπιτιού ανάμεσα σε δύο καρέκλες βρέθηκε νεκρός ο ηλικιωμένος. Έφερε τραύματα στο πρόσωπο ενώ γύρω από το λαιμό του είχε τυλιγμένη μία ζώνη. Οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. και ο ιατροδικαστής εκτίμησαν ότι ο θάνατος ήταν ασφυκτικός και είχε προκληθεί λίγη ώρα πριν από τον εντοπισμό του θύματος.

Οι δράστες είχαν επιχειρήσει να προκαλέσουν πυρκαγιά σε τρεις διαφορετικούς χώρους του σπιτιού. Ανάβοντας χαρτιά είχαν προσπαθήσει να κάψουν το σαλόνι-καθιστικό και το υπνοδωμάτιο του σπιτιού. Οι αστυνομικοί διαπίστωσαν ότι υπήρχαν κάποια ίχνη παραβίασης στο σπίτι, και ίχνη έρευνας στο εσωτερικό του.

Κλιμάκιο της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών ταξίδευσε στο νησί και προέβη σε εξερεύνηση του σπιτιού, προς αναζήτηση αποτυπωμάτων και γενετικού υλικού των δραστών. Από την πρώτη στιγμή, οι αρμόδιοι αξιωματικοί έχουν αποκλείσει τα σημεία διαφυγής των δραστών, όπως λιμάνια και αεροδρόμια ενώ ερευνούν και τις πιθανές αποπλεύσεις σκαφών από το νησί. Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, έχουν γίνει κάποιες προσαγωγές υπόπτων, χωρίς προς το παρόν να υπάρχουν ενοχοποιητικά στοιχεία σε βάρος τους.

Την προανάκριση διεξάγει το Αστυνομικό Τμήμα Άνδρου με τη συνδρομή του Τμήματος Ασφάλειας Ερμούπολης, ενώ παραγγέλθηκε ιατροδικαστική πραγματογνωμοσύνη.

Sponsored Post