ΚΟΙΝΩΝΙΑ
28/12/2015 15:30 EET | Updated 28/12/2015 15:30 EET

Στο μαιευτήριο «Έλενα» εφημέρευε... κτηνίατρος

Phasma

Μια ακόμη περίπτωση του ελληνικού παραλόγου έφερε στο φως η έρευνα του Γενικού Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης, Λέανδρου Ρακιντζή.

Σύμφωνα με πόρισμα Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης στο Παθολογικό Τμήμα του Μαιευτηρίου "Έλενα Βενιζέλου" απασχολείται μία κτηνίατρος και μάλιστα μπαίνει στο Πρόγραμμα Εφημεριών.

«Από δειγματοληπτικό έλεγχο Προγράμματος Εφημεριών μηνών 3ου, 4ου, 5ου, 6ου και 7ου 2015 διαπιστώθηκε ότι για την Κτηνίατρο του Παθολογικού Τμήματος προέκυψε προγραμματισμός πραγματοποίησης τεσσάρων ενεργών εφημεριών για τους μήνες Μάρτιο και Απρίλιο και τριών για τους υπόλοιπους μήνες που ελέγχθησαν. Δεν δικαιολογείται η τοποθέτηση Κτηνιάτρου στο Παθολογικό Τμήμα, αλλά ούτε και ενεργός εφημερία, πολλώ δε μάλλον για την ειδικότητα του Κτηνιάτρου στο συγκεκριμένο Τμήμα», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Ρακιντζής.

Ο Διευθυντής της Παθολογικής Κλινικής, στο πλαίσιο της ΕΔΕ που διενεργήθηκε, υποστήριξε ότι η κτηνίατρος είναι «υπεύθυνη του Τμήματος Τροφίμων του νοσοκομείου από 15ετίας, πέραν του συγκεκριμένου αντικειμένου εργάζεται στο Παθολογικό Τμήμα, ασκώντας διοικητικό έργο. Συγκεκριμένα, τακτοποιεί φακέλους χημειοθεραπειών, ασχολείται με το αρχείο του νοσοκομείου και κατά την εφημερία ενημερώνει τον διευθυντή του τμήματος για οποιοδήποτε πρόβλημα υπάρχει στο τμήμα μας και στο νοσοκομείο».