ΕΙΔΗΣΕΙΣ
28/12/2015 07:44 EET | Updated 28/12/2015 14:01 EET

Ομοφοβικό ξέσπασμα Βούλτεψη για τις αγκαλιές και τα φιλιά στα θεωρεία της Βουλής

Στα ζευγαράκια ομοφυλοφίλων που παρακολουθούσαν από τα θεωρεία της Βουλής την ψηφοφορία για την επέκταση του συμφώνου συμβίωσης απέδωσε την αιτία που απουσίαζε από την ψηφοφορία η βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Σοφία Βούλτεψη

Η κ. Βούλτεψη μιλώντας το πρωί της Δευτέρας στον τηλεοπτικό σταθμό Mega είπε ότι ήταν «συνειδητά απούσα» λέγοντας χαρακτηριστικά:

«Στα θεωρεία της Βουλής αν πάει ένα ζευγάρι άντρας και γυναίκα και αρχίσει να φιλιέται ή να κρατιέται από το χεράκι ή να χειροκροτεί τον συλλαμβάνει ο φρούραρχος. Εδώ υπάρχει δηλαδή διάκριση εις βάρος μας, εις βάρος όλων των άλλων. Το είδα και έφυγα. Άκουσα τον εισηγητή μας, άκουσα όλους τους εισηγητές, ε κάποια πράγματα έχουν τα όριά τους» είπε.

Πάντως εμείς, ακούγοντας τα όσα είπε η κ. Βούλτεψη, θυμηθήκαμε αυτή τη φωτογραφία. Τότε επίσης κανείς δεν συνελήφθη και κανείς δεν διαμαρτυρήθηκε.

fili

Σε σχόλιο ενός εκ των παρουσιαστών ότι η τοποθέτησή της είναι ομοφοβική, η κ. Βούλτεψη αρνήθηκε τον χαρακτηρισμό σχολιάζοντας πως έχει άποψη.

Η απάντηση Βαλλιανάτου

Μιλώντας στο κανάλι Ε ο Γρηγόρης Βαλλιανάτος απάντησε στα όσα είπε η κ. Βούλτεψη: «Θα ήθελα να πω στην κυρία Βούλτεψη ότι δεν είμαι διατεθειμένος να απολογηθώ για ένα φιλί. Εκείνη πρέπει να απολογηθεί διότι η κυβέρνησή της διέσυρε τη χώρα με το νόμο περί συμφώνου συμβίωσης, το οποίο αποκλείει μια μεγάλη μερίδα πολιτών. Είναι Χριστούγεννα και η κα Βούλτεψη θα πρέπει να ντρέπεται που η Ελλάδα στο παρελθόν ήταν μια ομοφοβική χώρα και να χαίρεται που και με την απουσία της η Ελλάδα προχωράει. “Καληνύχτα” της»... Το φιλί αυτό, είναι μια έκφραση σεβασμού, εκτίμησης και αγάπης για έναν άνθρωπο με τον οποίο πήγαμε στα δικαστήρια και ταλαιπωρηθήκαμε, διότι η αγάπη δύο ανθρώπων δεν πρέπει να βλέπει τα φύλα των ανθρώπων. Ετσι λοιπόν, καλούμαι να απολογηθώ για ένα φιλί που δόθηκε στις 2:30 τα ξημερώματα, μετά από μια εξαντλητική μέρα και μετά από 30 χρόνια αγώνων γι' αυτή την κατηγορία ανθρώπων που έχουν το δικαίωμα να αγαπιούνται και να φιλιούνται».

Sponsored Post