40 χρόνια Motorhead: Πώς ο Lemmy πήρε το όνομά του, γιατί τραγουδούσε έτσι και με πόσες γυναίκες είχε πάει

40 χρόνια Motorhead: Πώς ο Lemmy πήρε το όνομά του, γιατί τραγουδούσε έτσι και με πόσες γυναίκες είχε πάει
Motorhead frontman Lemmy Kilmister performs on the Pyramid stage during Glastonbury Music Festival on Friday, June 26, 2015 at Worthy Farm, Glastonbury, England. (Photo by Joel Ryan/Invision/AP)
Motorhead frontman Lemmy Kilmister performs on the Pyramid stage during Glastonbury Music Festival on Friday, June 26, 2015 at Worthy Farm, Glastonbury, England. (Photo by Joel Ryan/Invision/AP)
Joel Ryan/Invision/AP

Ο Ian “Lemmy” Kilmister δεν είναι πια μαζί μας – και ο πλανήτης όλος θρηνεί υπό τους ήχους του «Ace of Spades», του «Killed by Death», του «Bomber», του «Dead Men Tell No Tales», του «Iron Fist», του «Death or Glory» και των υπόλοιπων ύμνων μιας από τις κορυφαίες metal/ hard rock μπάντες του πλανήτη.

Το όνομα, το παρουσιαστικό, η φωνή και ο χαρακτηριστικός τρόπος με τον οποίο τραγουδούσε, με το μικρόφωνο ψηλά ώστε να έχει το κεφάλι του στραμμένο προς τα πάνω (ο ίδιος είχε πει ότι το έκανε αυτό για να μην βλέπει το κοινό στις συναυλίες), όλα συνέθεσαν την εικόνα ενός θρύλου, ο οποίος θα μείνει χαραγμένος στην ιστορία του rock και του metal για όσο υπάρχει μουσική.

Ο Ian Kilimister άφησε τα εγκόσμια σε ηλικία 70 ετών, μετά από μια πραγματικά heavy metal ζωή, η οποία χαρακτηρίστηκε από κάθε είδους κατάχρηση που μπορεί ή δεν μπορεί να φανταστεί ανθρώπινους νους, από σεξ (στο ντοκιμαντέρ Motörhead: Live Fast, Die Old, το 2005, είχε αναφερθεί ότι ο Lemmy είχε πάει με πάνω από 2.000 γυναίκες, ωστόσο ο ίδιος έχει πει ότι υπερέβαλαν, και ότι ήταν «μόνο» κάτι παραπάνω από 1.000, και το Maxim να εκτιμά τον αριθμό γύρω στις 1.200) μέχρι υπέρμετρη κατανάλωση αλκοόλ (στο ντοκιμαντέρ είχε αναφερθεί ότι από τα 30 του έπινε ένα μπουκάλι Jack Daniels κάθε μέρα, και το έκοψε το 2013 για λόγους υγείας), ναρκωτικά (αμφεταμίνες, LSD, τα πάντα εκτός από ηρωίνη και μορφίνη), κάπνισμα (φανατικός καπνιστής, είχε καταφέρει να το μειώσει στο ένα πακέτο την εβδομάδα από τα δύο την ημέρα) και τζόγος (φρουτάκια/ κουλοχέρης). Και φυσικά, η σκληρή μουσική.

Όσον αφορά στο όνομά του, ο θρύλος λέει ότι προήλθε από το “lemmy (lend- δάνεισε) a quid 'till friday”, από τον καιρό που ήταν άφραγκος και ζητούσε από τους πάντες δανεικά για να παίζει στον κουλοχέρη.

Επίσης, έχει μικρά περάσματα από το σινεμά και την τηλεόραση, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι τη θεϊκή υπόσταση του frontman των Motorhead εξαίρουν οι πρωταγωνιστές του Airheads (1994- Άνταμ Σάντλερ, Μπρένταν Φρέιζερ, Στιβ Μπουσέμι), όπου σε ερώτηση για το ποιος θα νικούσε αν πάλευαν ο Lemmy και ο Θεός, η αρχική απάντηση είναι «ο Lemmy», για να καταλήξουν στο συμπέρασμα ότι ο Lemmy είναι θεός ( ο ίδιος πάντως, είχε δηλώσει αγνωστικιστής) .

Ακόμη, έχει εμφανιστεί σε βιντεοπαχνίδια, τόσο ως φιγούρα όσο και ως φωνή, με πιο πρόσφατα το Guitar Hero: Metallica, αλλά και το Brutal Legend: έναν gaming ύμνο στο metal, από όπου παρελαύνουν θρύλοι του χώρου, με τον Lemmy να ενσαρκώνει τον Kill Master. Επίσης, αξίζει να σημειωθεί ότι έχει κατηγορηθεί για συμπάθεια προς τους Ναζί, λόγω του χόμπι του για συλλογή γερμανικών στρατιωτικών αντικειμένων/ ενθυμίων/ εμβλημάτων. Ο ίδιος έλεγε ωστόσο ότι απλά του αρέσουν εμφανισιακά, και θεωρούσε τον εαυτό του φιλελεύθερο/ αναρχικό, δηλώνοντας σφόδρα αντικομμουνιστής.

Τέλος πάντων, πολλά γράψαμε. Ώρα για Motorhead.

Δημοφιλή