ΔΙΕΘΝΕΣ
01/01/2016 07:07 EET | Updated 01/01/2016 10:55 EET

Μόναχο: Στο «κυνήγι» 5 - 7 υπόπτων - Το σχέδιο των τζιχαντιστών που ναυάγησε

Johannes Simon via Getty Images
MUNICH, GERMANY - JANUARY 01: A police woman speaks to concerned citizens in front of Munich main station on January 1, 2016 in Munich, Germany. According to Joachim Herrmann, Bavarian Secretary of the Interior, there was intelligence for an IS terror attack planned for new Year's eve in in at least two Munich railway stations. (Photo by Johannes Simon/Getty Images)

Η παρουσία των αστυνομικών σε σταθμούς τρένων στο Μόναχο έχει μειωθεί και δεν υπάρχουν συγκεκριμένες ενδείξεις ότι μια επίθεση μαχητών μπορεί να πραγματοποιηθεί τις επόμενες ώρες ή ημέρες, δήλωσε σήμερα ο υπουργός Εσωτερικών της Βαυαρίας Γιοάχιμ Χέρμαν.

«Έχουμε ακόμη σημαντική ανάπτυξη της αστυνομίας στον κεντρικό σταθμό του Μονάχου και στον σταθμό Πάσινγκ αλλά έχει μειωθεί σημαντικά σε σύγκριση με χθες το βράδυ», είπε ο Χέρμαν, αναφερόμενος στους δύο σταθμούς που έκλεισαν λίγο πριν από τα μεσάνυχτα όταν οι γερμανικές αρχές έλαβαν μια πληροφορία ότι σχεδιάζονταν επιθέσεις.

«Δεν υπάρχουν νέοι συναγερμοί (ασφαλείας) για τις επόμενες ώρες και ημέρες», πρόσθεσε.

Ο ίδιος μίλησε εκ νέου για «στοιχεία» που καταδεικνύουν ότι «πέντε έως επτά πρόσωπα σκόπευαν να διαπράξουν επιθέσεις αυτοκτονίας στο Μόναχο» στο όνομα της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος στον κεντρικό σιδηροδρομικό σταθμό της πόλης ή σε εκείνον του Πάσινγκ κατά τη διάρκεια του ρεβεγιόν της Πρωτοχρονιάς.

«Αυτά τα στοιχεία δεν έχουν προς το παρόν συγκεκριμενοποιηθεί ωστόσο πρέπει να ληφθούν σοβαρά υπόψη καθώς είναι αξιόπιστα» προσέθεσε ο εκπρόσωπος τύπου.

Όπως μετέδωσε το κρατικό ραδιοτηλεοπτικό δίκτυο της Βαυαρίας, Bayerischer Rundfunk, οι γερμανικές αρχές έλαβαν πληροφορίες αρχικά από τις μυστικές υπηρεσίες των ΗΠΑ και κατόπιν από τις υπηρεσίες πληροφοριών της Γαλλίας σύμφωνα με τις οποίες 7 Ιρακινοί, που έχουν κατονομαστεί, βρίσκονταν στην πόλη και ετοιμάζονταν να πραγματοποιήσουν επιθέσεις.

Οι άνδρες, σύμφωνα με τα στοιχεία, ήθελαν να διαπράξουν τις επιθέσεις χωρισμένοι σε μικρές ομάδες στους δύο σιδηροδρομικούς σταθμούς και αναμφίβολα και σε άλλες περιοχές της πόλης, σύμφωνα με το γερμανικό ραδιοτηλεοπτικό δίκτυο.

Η αστυνομία δεν αναφέρθηκε σε καμία σύλληψη.

Οι δύο σιδηροδρομικοί σταθμοί, που εκκενώθηκαν, επαναλειτούργησαν κατά τη διάρκεια της νύχτας.

(Με πληροφορίες από ΑΠΕ - ΜΠΕ)

Sponsored Post