ΔΙΕΘΝΕΣ
01/01/2016 13:52 EET | Updated 01/01/2016 14:17 EET

Το Ναυτικό της Ινδονησίας τορπιλίζει τρία ξένα αλιευτικά

Mirror.co.uk

Δραματικές σκηνές καταγράφηκαν στη θάλασσα της Ινδονησίας, όταν το Ναυτικό της χώρας τίναξε - κυριολεκτικά - στον αέρα τρία αλιευτικά, τα οποία ψάρευαν παρανόμως στα χωρικά ύδατα του συμπλέγματος.

Η κυβέρνηση της Ινδονησίας υποστηρίζει ότι το πρόβλημα της παράνομης αλιείας από σκάφη γειτονικών χωρών είναι τεράστιο και αναζητούνται τρόποι αντιμετώπισής του.

Το ινδονησιακό Πολεμικό Ναυτικό ξεκίνησε μια ταυτόχρονη επίθεση εναντίον τριών σκαφών με τορπίλες, τινάζοντας στον αέρα ένα προς ένα τα αλιευτικά, ενώ δεν έχει διευκρινιστεί αν είχαν εκκενωθεί από τα πληρώματά τους.

Σύμφωνα με τις Ινδονησιακές αρχές η παράνομη αλιεία της κοστίζει 14 δισ. λίρες ετησίως. Με εντολή της, το πολεμικό Ναυτικό ξεκίνησε "σαφάρι" ελέγχων στη θαλάσσια επικράτεια της χώρας,( Βορείου Σουλαουέζι, Ταρακάν, Βόρεια Καλιμαντάν, Βόρεια Σουμάτρα και Ριάου) ειδικά για αλιευτικά που δεν έχουν σχετική άδεια.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των αρχών, τα τρία αλιευτικά είχαν ταξιδέψει από τις Φιλιππίνες, τη Μαλαισία και το Βιετνάμ, μεταφέροντας αρκετά ψάρια στα αμπάρια τους, όταν επλήγησαν από τις βολές του ινδονησιακού Ναυτικού.

Ο εκπρόσωπος του Ναυτικού Μ Zainudin, ξεκαθάρισε με δηλώσεις του ότι θα επιμείνουν στα συγκεκριμένα μέτρα εναντίον των παράνομων αλιευτικών στις θάλασσές τους, καθώς περισσότερα από 5.000 πλοία ξένων χωρών ψαρεύουν στην περιοχή, δίχως άδεια.

ΠΗΓΗ: mirror.co.uk