ΔΙΕΘΝΕΣ
03/01/2016 05:16 EET | Updated 03/01/2016 06:22 EET

Οργή στη Μεγάλη Βρετανία από ομοφοβικό παραλήρημα επιβάτη του μετρό εναντίον μιας drag queen

Ένα σοκαριστικό βίντεο δείχνει έναν άνδρα να εκτοξεύει ένα ομοφοβικό παραλήρημα κατά ενός ομοφυλόφιλου επιβάτη ο οποίος βγήκε μπροστά για να υπερασπιστεί μια drag queen που φέρεται να έπεσε θύμα λεκτικής κακοποίησης.

Όπως αποκαλύπτει η Dailymail, ο Ryan Mahon, γύρω στις 5 τα ξημερώματα της Πρωτοχρονιάς, επέστρεφε σπίτι του με το μετρό στη γραμμή του Piccadilly, όταν έγινε αυτόπτης μάρτυρας ενός περιστατικού: Ένας επιβάτης φώναζε εναντίον μιας drag queen.

Επέλεξε να υπερασπιστεί το θύμα, επειδή, όπως είπε «οι διακρίσεις, η μισαλλοδοξία και η αθλιότητα, είναι άρρωστο και λάθος". Ωστόσο, ο μαινόμενος επιβάτης στράφηκε εναντίον του Mahon προς τον οποίο χρησιμοποίησε χυδαίες προσβολές επί τρίλεπτο.

Ο εξαγριωμένος επιβάτης επιτίθεται κατά του Mahon με βρισιές ενώ κάποια στιγμή ακούγεται να λέει: "Ο Θεός δεν μας έπλασε τους άνδρες για να γίνουμε ομοφυλόφιλοι. Αλλά να χρησιμοποιούμε τις γυναίκες για αναπαραγωγή".

Παρά τον έντονο διάλογο ο Mahon εύχεται στον αγριεμένο επιβάτη: "Απολαύστε τη ζωή σας. Σας εύχομαι τα καλύτερα".

Ο Mahon κατέγραψε το περιστατικό στο κινητό του τηλέφωνο και αργότερα το ανέβασε στον λογαριασμό του στο Facebook, μαζί με μια εξήγηση του τι συνέβη - όπου έχει προβληθεί σχεδόν 30.000 φορές.

"Ο τύπος στο βίντεο φαίνεται να πιστεύει ότι το να είσαι ομοφυλόφιλος είναι άρρωστος και λάθος. Νομίζω ότι οι διακρίσεις, μισαλλοδοξία και γενικά η αθλιότητα, είναι άρρωστο και λάθος. Φαίνεται να πιστεύει ότι οι ομοφυλόφιλοι έχουν αρνητική επίδραση στο παιδί του» και συμπλήρωσε απογοητευμένος:

"Το πιο απογοητευτικό πράγμα ήταν ότι ένας ολόκληρος συρμός του μετρό, γεμάτο μάρτυρες που είσαν τι συνέβαινε και ήμουν ο μόνος που είπε ανοικτά τη γνώμη του".

Η Αστυνομία μεταφορών της Βρετανίας, ειδοποιήθηκε όταν δημοσιεύτηκε το βίντεο και τώρα ερευνά το περιστατικό.

Η British Transport Police (Βρετανική Αστυνομία Συγκοινωνιών) χαρακτήρισε τη σκηνή ως "εντελώς απαράδεκτη συμπεριφορά".

Ο "σκιώδης" υπουργός Δικαιοσύνης του Εργατικού Κόμματος Karl Turner έγραψε στο twitter: "Απαιτείται μηδενική ανοχή στη θρησκευτική, σεξουαλική ή ρατσιστική επίθεση είτε λεκτική είτε σωματική".

ΠΗΓΗ:dailymail.co.uk