ΕΙΔΗΣΕΙΣ
04/01/2016 07:12 EET | Updated 04/01/2016 07:14 EET

Μητρόπουλος: Συζητάμε για δημιουργία κόμματος με Ζωή Κωνσταντοπούλου και Γιάνη Βαρουφάκη

Σε εξέλιξη είναι συζητήσεις και πρωτοβουλίες για τη δημιουργία νέου, αντιμνημονιακού πολιτικού σχηματισμού, δήλωσε ο Αλέξης Μητρόπουλος στο Star, συμπληρώνοντας, ερωτηθείς σχετικά, ότι με τη Ζωή Κωνσταντοπούλου και τον Γιάνη Βαρουφάκη «μιλάμε, συζητάμε, σε κάποια συμφωνούμε και σε κάποια χρειάζεται να λειάνουμε κάποιες θέσεις».

Ο κ. Μητρόπουλος είπε ότι το μνημόνιο, όπως το πλάσαραν οι δανειστές, θα ξεζουμίσει τους Έλληνες, προσθέτοντας ότι «θα πάρουμε πρωτοβουλίες και στις προσεχείς ημέρες θα συνυπάρξουμε με άλλες πρωτοβουλίες για να κάνουμε ένα αντιμνημονιακό πατριωτικό μέτωπο», το οποίο θα είναι «έξω και πέρα από το μνημονιακό τόξο», σημείωσε.

«Θα προτείνουμε περήφανη πατριωτική διαπραγμάτευση με όλα ανοιχτά, αν δεν πετύχουμε, πατριωτική έξοδο από την κρίση» είπε ο κ. Μητρόπουλος, αναφέροντας ότι θα επιδιώξει και συζήτηση με το ΚΚΕ.

Σχετικά με το πότε θα ανακοινωθεί, είπε «τις προσεχείς εβδομάδες. Είμαστε υπό συζήτηση. Είμαστε σε δημιουργικές συζητήσεις, κοιτάμε τι υπάρχει διαθέσιμο. Δεν πρέπει να εφαρμοστεί αυτό που οι δανειστές πλάσαραν σε δικούς μας πολιτικούς, που ήταν ανέτοιμοι να δώσουν μια υπερβατική λύση».