ΕΙΔΗΣΕΙΣ
04/01/2016 07:51 EET | Updated 04/01/2016 08:43 EET

Πλακιωτάκης: Είμαστε κατά οποιασδήποτε μείωσης στις συντάξεις και αύξησης ασφαλιστικών εισφορών

Eurokinissi

Τις προτάσεις της κυβέρνησης για το Ασφαλιστικό παρουσίασε ο υπουργός Εργασίας, Γιώργος Κατρούγκαλος, στον πρόεδρο της ΝΔ, Γιάννη Πλακιωτάκη.

Ο πρόεδρος της ΝΔ δήλωσε ότι έγινε μία χρήσιμη και εποικοδομητική συζήτηση και πως η ΝΔ, αφού μελετήσει τη συγκεκριμένη πρόταση, θα τοποθετηθεί και επισήμως. «Οι θέσεις της ΝΔ ειναι και σαφείς και ξεκάθαρες και έχουν διατυπωθεί επανειλημμένως στη Βουλή. Είμαστε εναντίον οποιασδήποτε μείωσης στις συντάξεις και εναντίον οποιασδήποτε αύξησης των ασφαλιστικών εισφορών» σημείωσε.

 

Επίσης, ο κ. Πλακιωτάκης τόνισε ότι από την πρώτη ενημέρωση που είχε από τον κ. Κατρούγκαλο προβλέπεται μείωση στις κύριες συντάξεις και διευκρίνισε ότι στο συμβούλιο των πολιτικών αρχηγών δεν έγινε καμία επίσημη παρουσίαση πρότασης. «Ο κ. Τσίπρας το μόνο που ψάχνει συνεχώς το τελευταίο χρονικό διάστημα είναι μία συναίνεση στο λάθος. Η ΝΔ διαχρονικά ήταν και είναι υπέρ της εθνικής συνεννόησης. Συνεννόηση, όμως, γίνεται στη βάση ενός συγκεκριμένου διαλόγου», πρόσθεσε.

«Οι συναντήσεις του κυρίου Κατρούγκαλου είναι για τους φωτογράφους», ανακοίνωσε ο επικεφαλής του Ποταμιού, Σταύρος Θεοδωράκης, ο οποίος δεν θα συναντηθεί με τον υπουργό Εργασίας (αντί του κ. Θεοδωράκη ήταν να πάει ο κ. Γιώργος Αμυράς).

Ο Σταύρος Θεοδωράκης βρίσκεται στα Γιάννενα για εσωκομματικές διαδικασίες ενόψει του συνεδρίου. Στην ανακοίνωση που εξέδωσε για τις επαφές του υπουργού Εργασίας αναφέρεται μεταξύ άλλων ότι «το Ποτάμι δεν είναι διατεθειμένο να ακολουθήσει το πρόγραμμα δημοσίων σχέσεων της κυβέρνησης. Δεν έχουμε τις ίδιες προτεραιότητες με την κυβέρνηση, ούτε προφανώς και με τα άλλα πολιτικά κόμματα».

«Δεν θα μετέχουμε, λοιπόν, σε συναντήσεις 'έτσι χωρίς πρόγραμμα' επειδή οι τύποι το επιβάλλουν. Ήμασταν και είμαστε παρόντες για τα σημαντικά. Να συνεννοηθούμε πως θα σωθεί η χώρα. Όχι να συνεννοηθούμε πως θα είναι το κάδρο της οικογενειακής φωτογραφίας του πολιτικού συστήματος. Στα θεάματα, λοιπόν, και στις παράτες να μην μας υπολογίζουν», προστίθεται στην ανακοίνωση που εξέδωσε το Ποτάμι.

Ο κ. Κατρούγκαλος είχε συνάντηση και με τον πρόεδρο της Ένωσης Κεντρώων, Βασίλη Λεβέντη.

(με πληροφορίες: ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Sponsored Post