Γεννηματά: Δύο «όχι» και ένα «ναι» από το ΠΑΣΟΚ στο Ασφαλιστικό

Γεννηματά: Δύο «όχι» και ένα «ναι» από το ΠΑΣΟΚ στο Ασφαλιστικό
Alexandros Michailidis / SOOC

Δύο «όχι» και ένα «ναι» λέει το ΠΑΣΟΚ στο σχέδιο της κυβέρνησης για το Ασφαλιστικό. Σε δήλωσή της μετά τη συνάντηση που είχε με τον υπουργό Εργασίας Κοινωνικής Ασφάλισης και Αλληλεγγύης Γ. Κατρούγκαλο, η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ τόνισε: «Στο Προεδρικό Μέγαρο ο πρωθυπουργός μας ζήτησε να κάνουμε απλά μια ευχή για το ασφαλιστικό. Το ΠΑΣΟΚ τους προσφέρει ένα μεγάλο διαπραγματευτικό ατού. Λέμε “όχι” στην μείωση των συντάξεων, “όχι” στην αύξηση των εισφορών που υπονομεύει την ανάπτυξη και τις θέσεις εργασίας.

Λέμε “ναι” στην αύξηση των πόρων του ασφαλιστικού με μέρος των εσόδων από τις αποκρατικοποιήσεις».

Η κ. Γεννηματά τόνισε ότι η κυβέρνηση οφείλει να διαπραγματευτεί σοβαρά, αποφασιστικά, υπεύθυνα και να μην οδηγηθούν σε συντάξεις πείνας και φτώχειας.

«Το ότι συζητάμε πάλι δυστυχώς για νέες παρεμβάσεις στο ασφαλιστικό είναι αποκλειστική ευθύνη της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ. Αυτοί οδήγησαν με την πολιτική τους σε νέα ύφεση, αυτοί ιδεοληπτικά δεν εφήρμοσαν το μεταρρυθμιστικό νόμο 3863 του ΠΑΣΟΚ» επεσήμανε επίσης, καταλήγοντας ότι το ΠΑΣΟΚ θα τοποθετηθεί αναλυτικά επί της τελικής πρότασης της κυβέρνησης όταν κατατεθεί το τελικό νομοσχέδιο στην Βουλή.

Δημοφιλή