ΕΙΔΗΣΕΙΣ
05/01/2016 06:48 EET | Updated 05/01/2016 07:48 EET

Μεϊμαράκης: Η ΝΔ δεν θα ψηφίσει το νομοσχέδιο για το Ασφαλιστικό

Archive

Η ΝΔ ήταν εξαρχής υπέρ ενός άλλου μείγματος οικονομικής πολιτικής, και θα κάνει βελτιωτικές προτάσεις, αλλά δεν θα ψηφίσει το νομοσχέδιο, δήλωσε ο υποψήφιος για την προεδρία της ΝΔ, Ευάγγελος Μεϊμαράκης, σε συνέντευξη Τύπου στη Θεσσαλονίκη.

Παράλληλα, συμπλήρωσε ότι τα μέτρα που σχεδίασε η κυβέρνηση θα φέρουν ύφεση, και η ΝΔ δεν θα ψηφίσει κανένα μέτρο που θεωρεί υφεσιακό- διευκρινίζοντας ότι τόσο ο ίδιος όσο και το κόμμα είχαν προτείνει στον Αλέξη Τσίπρα την πολιτική που έπρεπε να ακολουθήσει.

Υπογράμμισε ότι αν δεν είχε μεσολαβήσει η διακυβέρνηση Τσίπρα «δεν θα υπήρχε κανένας λόγος να προχωρήσουμε σε τέτοιες μεγάλες περικοπές», και υπενθύμισε ότι υπάρχει ομόφωνη απόφαση της κοινοβουλευτικής ομάδας του κόμματος που εμποδίζει την ψήφιση του νομοσχεδίου για το Ασφαλιστικό με τα μέτρα ως έχουν.

Ο κ. Μεϊμαράκης επίσης, αναφερόμενος στις εσωκομματικές εκλογές, τόνισε ότι όποιος και να εκλεγεί πρόεδρος, η ΝΔ θα βαδίσει εμπρός γιατί είναι το κόμμα των πολλών.

Στο μεταξύ, αναμένονται δηλώσεις από πλευράς του Απόστολου Τζιτζικώστα, στις οποίες θεωρείται ότι θα ανακοινώσει τη στήριξη (ή την «υποψία» στήριξης) προς τον κ. Μεϊμαράκη ή τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Εν αναμονή και των δηλώσεων Τζιτζικώστα έχουν ήδη φουντώσει τα σενάρια για την τελική του στάση, έστω και αν οι περισσότερες πληροφορίες συγκλίνουν ότι αναμένεται να προτρέψει τους ψηφοφόρους του σε ψήφο κατά συνείδηση.

Sponsored Post