CULTURE
07/01/2016 06:39 EET

The Affair: Η παράνομη σχέση που θα μας κρατήσει προσηλωμένους και το 2016

youtube

Ο Noah Solloway είναι καθηγητής σε ένα κολλέγιο της Νέας Υόρκης, παντρεμένος εδώ και χρόνια με τον νεανικό του έρωτα, την Helen, και πατέρας τεσσάρων παιδιών. Το πρώτο του βιβλίο παρότι πήρε καλές κριτικές δεν είχε την ίδια επιτυχία σε πωλήσεις, κάτι που τον δυσκολεύει να ξεκινήσει το δεύτερο αλλά και που τον βάζει σε συνεχείς αντιπαραθέσεις με τον πεθερό του, έναν διάσημο και ζάμπλουτο συγγραφέα που δεν ξεχνά ποτέ να του υπενθυμίζει πως η οικογένεια του Noah ζει πλουσιοπάροχα χάρη στα δικά του λεφτά.

Η Alison Lockhart μένει μαζί με τον άντρα της, Cole Lockhart, στην μικρή παραθεριστική πόλη Montauk του Long Island. Ο Cole έχει ένα ράντσο με άλογα που κληρονόμησε από την οικογένειά του, το οποίο δεν πάει και τόσο καλά, ενώ η Alison εργάζεται ως σερβιτόρα στο τοπικό εστιατόρειο. Οι δυο τους προσπαθούν να ξεπεράσουν τον ξαφνικό θάνατο του μικρού τους γιου, με την Alison να δυσκολεύεται περισσότερο να συνεχίσει τη ζωή της μετά την τραγωδία.

Όταν ο Noah πάει με την οικογένειά του στο Montauk για να περάσουν το καλοκαίρι στο πολυτελές εξοχικό των πεθερικών του, θα γνωρίσει την Alison και αρκετά σύντομα θα ξεκινήσει μια παράνομη σχέση ανάμεσά του που θα αλλάξει τις ισορροπίες και θα φέρει τα πάνω κάτω στην μικρή κοινότητα αλλά και στις ζωές τους όπως τις ήξεραν μέχρι τώρα.

Το “The Affair”, το οποίο θα συνεχίσει να προβάλλεται από τις 13 Ιανουαρίου και κάθε Τετάρτη στις 23.00 από το OTE CINEMA 4HD, δεν είναι άλλη μια σειρά για απιστίες, πάθη και παράνομες σχέσεις, κάτι που φαίνεται και από τον τρόπο δομής της. Κάθε επεισόδιο χωρίζεται σε δύο μέρη: το κομμάτι που την ιστορία αφηγείται ο Noah και έπειτα το κομμάτι που βλέπουμε την ίδια ιστορία αλλά μέσα από τα μάτια της Alison. Στα πρώτα επεισόδια μένεις σταθερά έκπληκτος από τις διαφορετικές οπτικές πάνω στο ίδιο θέμα και τον τρόπο που έχει επιλέξει ο καθένας από αυτούς να θυμάται τα γεγονότα -ακριβώς όπως συμβαίνει και στην πραγματική ζωή, δηλαδή. Όσο όμως το σενάριο περιπλέκεται και η παράνομη σχέση της Alison με τον Noah εμβαθύνει, οι ιστορίες τους αρχίζουν να μοιάζουν όλο και περισσότερο και τα αισθήματά τους να ταυτίζονται. Αυτά στην πρώτη σεζόν της σειράς, γιατί στη δεύτερη η δομή κάθε επεισοδίου σπάζει πλέον σε τέσσερα μέρη καθώς προσθέτονται οι οπτικές των απατημένων συζύγων, της Helen και του Cole.

Ο πρωτότυπος αυτός τρόπος αφήγησης κάνει το “The Affair” ξεχωρίζει από τις υπόλοιπες σειρές του είδους του, καθώς μέσα από αυτόν η σειρά καταφέρνει να εξερευνά την αλήθεια και την ελαστικότητα της μνήμης και να βάζει τον θεατή στη θέση ενός άτυπου δικαστή που πρέπει να αποφασίσει ποιος είναι ένοχος και ποιος όχι. Από την άλλη, πολλές φορές ο ρόλος του θεατή δεν είναι αυτός του δικαστή αλλά αυτός του συνένοχου. Όταν σου δίνονται δύο (ή τέσσερις) διαφορετικές οπτικές γωνίες, κάποια από αυτές θα ταιριάζει με τη δική σου ψυχοσύνθεση, κάποια από αυτές θα ταυτίζεται με γεγονότα της δικής σου ζωής και, αναπόφευκτα, από θεατής γίνεσαι ένας από τους πρωταγωνιστές. Και τότε είναι που η υπόθεση αποκτά πραγματικό ενδιαφέρον. Για την ακρίβεια, σε μια πρόσφατη ανοιχτή συνέντευξη όλου του καστ του “The Affair”, ένας δικηγόρος διαζυγίων από το κοινό είπε πως, από όταν ξεκίνησε να παίζει η σειρά στην Αμερική, αμέτρητοι πελάτες του την έχουν χρησιμοποιήσει ως αφορμή για να παρατηρούν τη συμπεριφορά των συζύγων τους.

Αν μετά από όλα αυτά νιώθετε την περιέργειά σας να έχει χτυπήσει κόκκινο, απλά συντονιστείτε κάθε Τετάρτη στις 23.00 στο OTE CINEMA 4HD για να γίνεται μέρος της πιο διάσημης παράνομης σχέσης στην τηλεόραση.