ΚΟΙΝΩΝΙΑ
08/01/2016 09:45 EET | Updated 08/01/2016 17:48 EET

«Όχι» στις ιταλικές αρχές από το Συμβούλιο Εφετών για έκδοση 4 εκ των 5 φοιτητών για τα επεισόδια στο Μιλάνο

ASSOCIATED PRESS
FILE - A demonstrators kicks a teargas canister as clashes broke out with Italian Policemen during a protest against the Expo 2015 fair in Milan, Italy, Friday, May 1, 2015. (AP Photo/Luca Bruno, File)

Αρνητικό στην έκδοση και των άλλων δυο φοιτητών στις ιταλικές αρχές είναι το βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών που συνεδρίασε σήμερα Παρασκευή για την υπόθεση.

Οι εφέτες αρνούνται την εκτέλεση του ευρωπαϊκού εντάλματος της εισαγγελίας Μιλάνου δρομολογώντας ουσιαστικά τις διαδικασίες ώστε οι φοιτητές να δικαστούν στην Ελλάδα για όσα τους καταλογίζουν οι ιταλικές αρχές.

Υπενθυμίζεται ότι νωρίς το πρωί της Παρασκευής το Συμβούλιο Εφετών απέρριψε το αίτημα των ιταλικών αρχών για τους δυο πρώτους φοιτητές, ενώ τη Δευτέρα θα κριθεί η έκδοση του πέμπτου φοιτητή.

Οι δικαστές, σύμφωνα με πληροφορίες, στο σκεπτικό τους βασίστηκαν στην αρχή της αναλογικότητας, κάτι που σημαίνει ότι, εφόσον εδώ τα αδικήματα είναι πλημμελήματα, δεν γίνεται να δικαστούν στην Ιταλία, όπου είναι κακουργήματα, και οι ποινές είναι δυσανάλογες.

Sponsored Post