ΕΙΔΗΣΕΙΣ
08/01/2016 02:04 EET

Kitler: Γάτες που μοιάζουν με τον Χίτλερ

stupidis/Flickr
Heil Kitler! Luz' cat. She's lovely.

Το όνομα “Kitler” αποτελεί έναν συνδυασμό των λέξεων "kitten" και "Hitler" και αφορά σε όσες γάτες ανά τον κόσμο μοιάζουν στον Hitler, λόγω των σημαδιών κάτω από τη μύτη τους, τα οποία μοιάζουν με το μουστάκι του Γερμανού δικτάτορα. 

Οι γατούλες έγιναν viral ενώ φωτογραφίες τους έχουν κατακλύσει το διαδίκτυο. Παράλληλα υπάρχει και σχετική ιστοσελίδα (catsthatlooklikehitler.com) όπου μπορεί κανείς να δει μια συλλογή από τέτοιες γάτες.

Τώρα ήρθε η επιστήμη να δώσει λύσει στο μυστήριο του γιατί μερικές γάτες μοιάζουν με τον Hitler.

Ο νέες επιστημονικές έρευνες έχουν δείξει ότι τα μοναδικά μοτίβα της γούνας τους καθορίζονται πριν γεννηθούν από ένα ελαττωματικό γονίδιο . Μια γάτα γίνεται δίχρωμη όταν τα κύτταρα χρωστικής ουσίας αδυνατούν να ακολουθήσουν τις γενετικές οδηγίες που αναπτύσσονται στη μήτρα, σύμφωνα με τα αποτελέσματα μιας μελέτης που δημοσιεύθηκε χθες από τα Πανεπιστήμια Bath και Εδιμβούργου. 

"Πάντα φανταζόμασταν ότι θα υπήρχε ένα σήμα που θα πει στα κύτταρα χρωστικής ουσίας πού να πάνε, αλλά εκείνα απλά κινούνται τυχαία", δήλωσε ο καθηγητής Ian Jackson, του Πανεπιστημίου του Εδιμβούργου.

"Είναι κάτι σαν διάχυση - αν βάλεις μια σταγόνα γάλα σε ένα φλιτζάνι καφέ το γάλα εξαπλώνεται σε ολόκληρο το φλιτζάνι. Τελικά τα κύτταρα απλώνονται μέσω του δέρματος".

ΠΗΓΗ: independent.co.uk