ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
08/01/2016 12:57 EET | Updated 08/01/2016 13:01 EET

Το νέο μισθολόγιο στο Δημόσιο: Οι πίνακες με τους νέους βασικούς μισθούς – Ολόκληρη η εγκύκλιος

Sooc

Σαρωτικές είναι οι αλλαγές που έρχονται στις απολαβές των υπαλλήλων του Δημοσίου, όπως προκύπτει από την εγκύκλιο του υπουργείου Οικονομικών για το μισθολόγιο στο Δημόσιο, η οποία αναρτήθηκε στο Διαύγεια.

Με το νέο μισθολόγιο αναμένεται να «ξεπαγώσουν» οι μισθολογικές ωριμάνσεις, με αποτέλεσμα να ευνοηθούν οι υπάλληλοι που από το 2011, έχουν παραμείνει στο ίδιο μισθολογικό κλιμάκιο. Μάλιστα με το νόμο αυτό αναμένεται να προκύψουν και αυξήσεις μέχρι και 8% για το 52% των υπαλλήλων οι οποίες θα καταβληθούν τμηματικά σε βάθος τετραετίας.

Πιο αναλυτικά η εγκύκλιος περιλαμβάνει τα μισθολογικά κλιμάκια για τους υπαλλήλους του Δημοσίου για τις κατηγορίες Πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης (ΠΕ), Τεχνολογικής Εκπαίδευσης (ΤΕ), Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (ΔΕ) και Υποχρεωτικής Εκπαίδευσης (ΥΕ).

Επίσης περιλαμβάνει αναλυτικά στοιχεία για το ποσό οικογενειακής παροχής, για τους υπαλλήλους του Δημοσίου, ανάλογα με το πόσα παιδιά έχουν.

Περιέχονται επίσης αναλυτικά για Περιφερειάρχες, Αντιπεριφερειάρχες, Γενικούς Γραμματείς υπουργείων, ειδικούς συνεργάτες και λοιπούς μετακλητούς υπαλλήλους.