Τουλάχιστον 200 αγόρια εκκλησιαστικής χορωδίας στη Γερμανία, θύματα κακοποίησης. Βιασμοί και βασανισμοί

Τουλάχιστον 200 αγόρια εκκλησιαστικής χορωδίας στη Γερμανία, θύματα κακοποίησης.Βιασμοί και βασανισμοί
O τέως Πάπας Βενέδικτος και ο αδερφός του Georg Ratzinger, που ήταν υπεύθυνος της χορωδίας Regensburg επί 30 χρόνια
O τέως Πάπας Βενέδικτος και ο αδερφός του Georg Ratzinger, που ήταν υπεύθυνος της χορωδίας Regensburg επί 30 χρόνια
ASSOCIATED PRESS

Τουλάχιστον 231 παιδιά που μετείχαν σε εκκλησιαστική χορωδία στη Γερμανία, επικεφαλής της οποίας ήταν επί 30 χρόνια ο αδερφός του τέως Πάπα Βενέδικτου του 16ου, φέρονται να έχουν πέσει θύματα σεξουαλικής κακοποίησης.

Ο δικηγόρος Ulrich Weber, είχε αναλάβει να διερευνήσει καταγγελίες σχετικά με ξυλοδαρμούς, βασανιστήρια και σεξουαλικές κακοποιήσεις των παιδιών τη χορωδίας και τώρα δηλώνει, όπως μεταδίδουν οι New York Times πως τα περιστατικά σεξουαλικής κακοποίησης είναι πολύ περισσότερα απ' ό,τι είχε αρχικά αναφερθεί.

Σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στο Regensburg, της Βαυαρίας όπου ιδρύθηκε η χορωδία το 975, ο δικηγόρος δήλωσε πως από το 1953 έως το 1992, ένα στα τρία παιδιά που μετείχαν στη χορωδία ή πήγαιναν στο σχολείο που λειτουργούσε παράλληλα, είχαν πέσει θύματα κάποιας μορφής σωματικής κακοποίησης.

Οι ξυλοδαρμοί ήταν το μέσο τιμωρίας που επέβαλε κυρίως, σύμφωνα με τον δικηγόρο, ο διευθυντής του σχολείου Johann Meier, ενώ καταγγελίες που είχαν γίνει το 1987 δεν οδήγησαν στην απομάκρυνσή του.

Ερωτηθείς δε ο Weber εάν ο αιδεσιμότατος Georg Ratzinger, αδερφός του τέως Πάπα και υπεύθυνος της χορωδίας από το 1964 έως το 1994, γνώριζε για τις κακοποιήσεις που λάμβαναν χώρα, απάντησε; «Μετά την έρευνα, πρέπει να υποθέσω πως γνώριζε».

Όπως τόνισε, ο αιδεσιμότατος ως υπεύθυνος της χορωδίας, ήταν μέλος τριμελούς επιτροπής και μαζί με τους υπεύθυνους γυμνασίου σχολείου και του οικοτροφείου που λειτουργούσαν υπό την ίδια αιγίδα, ήταν υπεύθυνος να ελέγχει όλα τα ζητήματα που αφορούσαν τα τρία ιδρύματα.

Η έρευνα του Weber ξεκίνησε 2015 και όπως ανέφερε έχει πάρει συνεντεύξεις από δεκάδες θύματα και άτομα που βρίσκονταν σε θέσεις ευθύνης. Όπως είπε, τουλάχιστον 40 από τα τουλάχιστον 231 θύματα κακοποίησης κάνουν λόγο όχι μόνο για ξυλοδαρμούς και σωματικές τιμωρίες αλλά και για σεξουαλική κακοποίηση, από άσεμνα χάδια έως και βιασμούς. Οι πρώτες σχετικές καταγγελίες έγιναν το 2010 οπότε είχαν δημοσιοποιηθεί και άλλες υποθέσεις κακοποιήσεων στους κόλπου της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας σε Γερμανία, Βέλγιο και Αυστρία ενώ μετά την αποκάλυψη και αυτού του σκανδάλου, έρχονται στο προσκήνιο και άλλα θύματα.

Δημοφιλή