Β. Μεϊμαράκης: Ο επόμενος πρόεδρος της ΝΔ "θα πρέπει να μπορεί να προχωρήσει στην ανανέωση της παράταξης, σε ιδέες και πρόσωπα"

Β. Μεϊμαράκης: Ο επόμενος πρόεδρος της ΝΔ "θα πρέπει να μπορεί να προχωρήσει στην ανανέωση της παράταξης, σε ιδέες και πρόσωπα"
Alexandros Michailidis / SOOC

«Δεν θα υπάρξουν νικητές και ηττημένοι. Νικητής θα είναι η ΝΔ. Και όλοι μαζί θα πειθαρχήσουμε στη βούληση των ψηφοφόρων», λέει για την επόμενη μέρα στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης.

Ο υποψήφιος για την προεδρία της ΝΔ, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα "Παραπολιτικά" τονίζει ακόμη ότι «όλοι μαζί, ενωμένοι, θα ξεκινήσουμε την προσπάθεια για την οργανωτική και ιδεολογική ανασυγκρότηση της παράταξής μας» και «θα δώσουμε τη μάχη στη Βουλή, αλλά και στην κοινωνία, κοντά στους πολίτες, για να ανατρέψουμε την πολιτική της κυβέρνησης που δημιουργεί νέα αδιέξοδα».

Ο κ. Μεϊμαράκης εκφράζει την αισιοδοξία του ότι «και στον δεύτερο γύρο οι φίλοι της ΝΔ θα επιβεβαιώσουν κατά πλειοψηφία την εμπιστοσύνη τους στο πρόσωπό μου», ενώ σε άλλο σημείο αναφέρει ότι ο επόμενος πρόεδρος της ΝΔ «θα πρέπει να μπορεί να συνθέτει απόψεις και προτάσεις», «να προχωρήσει στην εκ βάθρων ανανέωση της παράταξης, σε ιδέες και πρόσωπα, με αξιοκρατία και δημοκρατικές διαδικασίες», και «να διαθέτει τις οργανωτικές γνώσεις για να γίνουν άμεσα οι αναγκαίες αλλαγές στην ανασυγκρότηση του κόμματος».

Σημειώνει ακόμα ότι εφόσον την Κυριακή το βράδυ είναι ο νικητής, θα προχωρήσει άμεσα σε αλλαγές σε δύο άξονες. Σε θεσμικό επίπεδο, σημειώνει, «θα προχωρήσουμε άμεσα στην αναδιοργάνωση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, ώστε να ασκήσουμε άμεσα με δυναμικό και αξιόπιστο τρόπο τον θεσμικό μας ρόλο ως αξιωματική αντιπολίτευση». Σε κομματικό επίπεδο, συμπληρώνει, «θα ξεκινήσουν αμέσως οι διαδικασίες για την οργανωτική ανασυγκρότηση και τη διεξαγωγή του συνεδρίου μας», μέσα από το οποίο η βάση της ΝΔ θα αποφασίσει «πώς θα προχωρήσουμε την ανανέωση σε πρόσωπα και ιδέες, ώστε να αποκαταστήσουμε τη σχέση μας με την κοινωνία».

Τονίζει, επίσης, ότι η ΝΔ ήταν έτοιμη να αναλάβει την ευθύνη της διακυβέρνησης και τον Ιανουάριο και τον Σεπτέμβριο του 2015 και διαβεβαιώνει πως «είμαστε και τώρα έτοιμοι, όποτε χρειαστεί, να δώσουμε με επιτυχία τη μάχη των εκλογών και να κυβερνήσουμε».

Τέλος, αναφέρει ότι «δεν πρόκειται να ψηφίσουμε περικοπές συντάξεων και αύξηση των εργοδοτικών εισφορών, όπως αποφασίσαμε πρόσφατα στην ΚΟ», διότι εμείς πιστεύουμε σε ένα άλλο μίγμα οικονομικής πολιτικής, που δημιουργεί ανάπτυξη», ενώ αναφερόμενος στην ανάγκη συνεννόησης των φιλοευρωπαϊκών κομμάτων, στην οποία είχε αναφερθεί ο ίδιος, σημείωσε πως ο τρόπος συνεννόησης και συνεργασίας των κομμάτων προσδιορίζεται σε θεσμικό επίπεδο από το Σύνταγμα, ενώ σε κομματικό επίπεδο η ΝΔ απόδειξε το πώς αντιλαμβάνεται τη συνεργασία, το καλοκαίρι, «όταν βάλαμε πλάτη για να αποτρέψουμε τη χρεοκοπία της χώρας».

ΠΗΓΗ:

Δημοφιλή