ΔΙΕΘΝΕΣ
11/01/2016 11:33 EET | Updated 11/01/2016 11:33 EET

FT: Η «Κολωνία» της Σουηδίας και οι καταγγελίες για κακοποίηση που «θάφτηκαν»

ASSOCIATED PRESS
Participants of a women's flash mob demonstrate against racism and sexism in Cologne, Germany, Saturday, Jan. 9, 2016. Women’s rights activists, far-right demonstrators and left-wing counter-protesters all took to the streets of Cologne on Saturday in the aftermath of a string of New Year’s Eve sexual assaults and robberies in Cologne blamed largely on foreigners. (AP Photo/Juergen Schwarz)

Αντιμέτωπη με τη δική της «Κολωνία» βρίσκεται η σουηδική Αστυνομία, καθώς πληθαίνουν οι καταγγελίες αναφορικά με συγκάλυψη ανάλογου περιστατικού μαζικής σεξουαλικής επίθεσης η οποία έγινε σε ένα φεστιβάλ πριν από δύο χρόνια.

Σύμφωνα με τους Financial Times, οι οποίοι επικαλούνται ρεπορτάζ της φιλελεύθερης εφημερίδας της Σουηδίας «Dagens Nyhete», οι επιθέσεις φέρονται να έγιναν το 2014 σε φεστιβάλ νέων που διοργανώθηκε.

Πιο αναλυτικά, μία ομάδα 50 νεαρών, κυρίως Αφγανών, επιτέθηκε και κακοποίησε μικρά κορίτσια ηλικίας 11 ή 12 ετών, ενώ σε μία περίπτωση γίνεται λόγος ακόμη και για βιασμός. Η σουηδική αστυνομία ανακοίνωσε ότι θα ερευνήσει άμεσα τους ισχυρισμούς, ωστόσο το δημοσίευμα της «Dagens Nyhete» κάνει λόγο για συγκάλυψη από την πλευρά της Αστυνομίας.

Είναι χαρακτηριστικό ότι η σουηδική εφημερίδα έχει δημοσιεύσει μία εσωτερική έκθεση της Αστυνομίας για τα

περιστατικά στο συγκεκριμένο φεστιβάλ η οποία αναφέρει χαρακτηριστικά:

«Το πρόβλημα νέων ανδρών να τρίβονται πάνω σε νεαρά κορίτσια, όπως συνέβαινε και τα προηγούμενα χρόνια επέστρεψε».

Η εφημερίδα επισημαίνει επίσης ότι οι καταγγελίες αυτές, ενδέχεται να προκαλέσουν στη Σουηδία ένα ακόμη μεγαλύτερο πολιτικό σκάνδαλο από ότι στην Γερμανία, εξαιτίας της απήχησης που έχει το ακροδεξιό κόμμα των

Δημοκρατών της Σουηδίας.

Σε κάθε περίπτωση οι αναφορές είναι ανησυχητικές δεδομένου ότι αυτή την στιγμή στην ΕΕ το μεταναστευτικό είναι το νούμερο ένα πρόβλημα και ήδη σε πολλές χώρες υπάρχουν αντιδράσεις κατά των κυμάτων μεταναστών και προσφύγων που συρρέουν στην Ευρώπη. Τέτοιου είδους περιστατικά δυναμιτίζουν ακόμη περισσότερο το κακό κλίμα που επικρατεί.

Διαβάστε ακόμη: