ΔΙΕΘΝΕΣ
11/01/2016 08:13 EET | Updated 11/01/2016 08:13 EET

70 εκατ. ευρώ κόστισαν στην Air France - KLM οι τρομοκρατικές επιθέσεις στο Παρίσι

www.flickr.com/photos/bostonairlinerspottersmeetup/" data-caption="Air France A380-861 F-HPJA at OR Tambo / JNB Johannesburg, South Africa. Thanks to T-bird for the tip on getting the aircraft reg on this!See his stuff at:www.flickr.com/photos/bostonairlinerspottersmeetup/" data-credit="atlanticstorm /Flickr">

Στα 70 εκατ. ευρώ ανήλθαν οι απώλειες εσόδων που υπέστη η Air France-KLM από τις τρομοκρατικές επιθέσεις του Νοεμβρίου στο Παρίσι, όπως ανακοίνωσε σήμερα η εταιρία σύμφωνα με δημοσίευμα της Wall Street Journal.

Η γαλλο-ολλανδική αεροπορική εταιρία είπε ότι ο εμπορικός αντίκτυπος των επιθέσεων, που στοίχισαν τη ζωή σε 130 άτομα, περιορίστηκε το δεύτερο δεκαπενθήμερο του μήνα, με τις κρατήσεις να κινούνται και πάλι ανοδικά τον περασμένο μήνα.

«Οι τάσεις για τις κρατήσεις τον Δεκέμβριο συμβαδίζουν με μια προοδευτική ανάκαμψη», ανέφερε η εταιρία. Συνολικά 6,72 εκατ. επιβάτες πέταξαν με τις αεροπορικές εταιρίες του ομίλου τον προηγούμενο μήνα, όσοι και τον Δεκέμβριο του 2014.

Η επιστροφή στην ομαλότητα για τον όμιλο – του οποίου οι λειτουργικές μονάδες περιλαμβάνουν την Air France, την KLM και την Transavia – παρατηρείται μετά τη σημαντική πτώση που καταγράφηκε τις κρατήσεις αεροπορικών εταιριών και ξενοδοχείων στον απόηχο των επιθέσεων της 13ης Νοεμβρίου στο Παρίσι, έναν από τους πέντε πρώτους τουριστικούς προορισμούς στον κόσμο.

(Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ)