ΕΙΔΗΣΕΙΣ
11/01/2016 14:59 EET | Updated 11/01/2016 15:00 EET

Ποτάμι: Η εκλογή του Κ. Μητσοτάκη ευκαιρία για τη ΝΔ να αποβάλει τα συντηρητικά της χαρακτηριστικά

Eurokinissi

Τα νέα πολιτικά δεδομένα που προκύπτουν από την εκλογή του Κυριάκου Μητσοτάκη στη ηγεσία της ΝΔ και την αρχηγία της αξιωματικής αντιπολίτευσης, εξετάστηκαν σε ευρεία σύσκεψη του Ποταμιού που έγινε στη Βουλή, υπό την προεδρία του Σταύρου Θεοδωράκη και στην οποία συμμετείχαν οι βουλευτές, τα στελέχη του Πολιτικού Σχεδιασμού, εκπρόσωποι της Επιτροπής Διαλόγου και οι επικεφαλής των Τομέων Πολιτικής του κινήματος.

Ενόψει του Συνεδρίου στο τέλος Φεβρουαρίου, στη σύσκεψη εκτιμήθηκε ότι τα νέα δεδομένα επιβάλλουν στο Ποτάμι να διατυπώσει ολοκληρωμένο μεταρρυθμιστικό λόγο, με προτάσεις επεξεργασμένες, καλώντας τα υπόλοιπα κόμματα να τοποθετηθούν. Επίσης επισημάνθηκε ότι η εσπευσμένη θετική άποψη για την εκλογή του κ. Μητσοτάκη, δεν συμβάλλει στη συντεταγμένη πορεία του κόμματος.

Ανακοίνωση που εκδόθηκε μετά τη σύσκεψη, αναφέρει ότι «τις επόμενες εβδομάδες και μέχρι το συνέδριο που είναι προγραμματισμένο για τις 26-28 Φεβρουαρίου, το Ποτάμι θα προτείνει μια σειρά από μεταρρυθμιστικές τομές, ελπίζοντας ότι η ΝΔ το ΠΑΣΟΚ και ο ΣΥΡΙΖΑ θα τολμήσουν να πάρουν θέση.

Στην ανακοίνωση σημειώνεται ότι ο Σταύρος Θεοδωράκης είπε στη παρέμβασή του πως «είμαστε το Κίνημα που δεν κρύβεται»: «Το Ποτάμι είναι μαγιά του καινούργιου και έχουμε υποχρέωση, εμείς που δεν έχουμε βαρίδια και υποχρεώσεις σε συμφέροντα και συντεχνίες< να παράγουμε λύσεις και όχι συνθήματα».

Τα στελέχη του Ποταμιού συμφώνησαν ότι η εκλογή Μητσοτάκη είναι μια ευκαιρία για τη ΝΔ να αποβάλει τα συντηρητικά της χαρακτηριστικά και να κινηθεί στον μεταρρυθμιστικό χώρο, κάτι βεβαίως που δεν έκανε τα χρόνια που κυβερνούσε.

«Το Ποτάμι - όπως επεσήμαναν πολλά στελέχη - θα πρέπει να συνεχίσει να είναι «γεννήτρια ιδεών» και να τροφοδοτεί την κοινωνία με τις λύσεις που έχει ανάγκη», προτίθεται στη ανακοίνωση.Εξάλλου, το Ποτάμι τις επόμενες μέρες θα εξειδικεύσει τις προτάσεις του για μία ασφαλιστική μεταρρύθμιση με τρεις πυλώνες, η οποία θα έχει στο κέντρο της τις δυνάμεις της παραγωγής και όχι του "κρατισμού"».

(Με πληροφορίες από ΑΠΕ - ΜΠΕ)