ΕΙΔΗΣΕΙΣ
11/01/2016 07:55 EET | Updated 11/01/2016 12:25 EET

Έκτακτο συνέδριο στα τέλη Φεβρουαρίου σχεδιάζει ο Κυριάκος Μητσοτάκης

ASSOCIATED PRESS
(AP Photo/ Petros Giannakouris)

Ήταν μια από τις προεκλογικές του δεσμεύσεις, ότι αν εκλεγεί τον επόμενο μήνα θα συγκαλέσει έκτακτο συνέδριο. Φαίνεται λοιπόν ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα κάνει πράξη τη θέση του, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες το έκτακτο συνέδριο του κόμματος θα συγκληθεί στις 26 Φεβρουαρίου, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι ακυρώνεται το προγραμματισμένο για τον Ιούνιο, συνέδριο του κόμματος.

Ενδεικτικό είναι ότι ο κ. Μητσοτάκης στο πλαίσιο της ενημέρωσής του για τρέχοντα θέματα του Κόμματος, συναντήθηκε με τον Γραμματέα της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας, Ανδρέα Παπαμιμίκο.Κατά τη διάρκεια της συνάντησής τους, αποφασίστηκε η παραμονή του μέχρι το τέλος της θητείας του που συμπίπτει με τη διενέργεια του Τακτικού Συνεδρίου.

Άλλωστε και βάση του καταστατικού του κόμματος, στο έκτακτο συνέδριο, δεν έχουμε εκλογή αντιπροσώπων και οργάνων και όλα αυτά μετατίθενται για τον καλοκαίρι. Στο διαφαινόμενο έκτακτο συνέδριο του κόμματος, αναμένεται να συζητηθεί , το στίγμα και η κατεύθυνση που θα ακολουθήσει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, με στόχο την επέκταση στο χώρο της κεντροδεξίας.

«Θα ανανεώσουμε τη ΝΔ με σεβασμό στην ιστορία, αλλά και με γνώμονα τις σύγχρονες ανάγκες. Χρέος όλων μας είναι η ΝΔ να γίνει η μεγάλη κεντροδεξιά παράταξη και να κλείσει ο κύκλος του λαϊκισμού. Κανείς δεν περισσεύει, αλλά χρειάζεται και διεύρυνση» τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Μητσοτάκης κατά την τελετή παραλαβής του κόμματος από τον κ. Πλακιωτάκη και συμπλήρωσε:

«Η ΝΔ θα έχει πολύ σύντομα ηθικό εναλλακτικό σχέδιο εξόδου από την κρίση. Σε αυτήν την φάση δεν περισσεύει κανείς».

Αξίζει να σημειωθεί ότι στο πλαίσιο των επαφών του, με τους προκατόχους ο κ. Μητσοτάκης θα συναντηθεί την Τρίτη (12/01) στο γραφείο του στη Βουλή, στις 12:30 το μεσημέρι με τον Κώστα Καραμανλή και στις 13:30 με τον Αντώνη Σαμαρά. Ενώ δεν αποκλείεται τις επόμενες ημέρες να έχει συνάντηση και με τον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, όπως συμφώνησαν κατά την τηλεφωνική τους επικοινωνία, την Κυριακή (10/01).

Τις επόμενες ημέρες θα συγκληθεί και η κοινοβουλευτική ομάδα, όπου θα οριστούν οι κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι και ο γραμματέας της.

Μηνύματα ενότητας

Μήνυμα ενότητας έστειλε για ακόμη μια φορά ο νέος πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την τελετή παράδοσης παραλαβής της προεδρίας του κόμματος.

Αρχικά ο μεταβατικός πρόεδρος της ΝΔ, Γιάννης Πλακιωτάκης ευχήθηκε στον Κυριάκο Μητσοτάκη «καλή επιτυχία» με την παραίνεση σύντομα να γίνει πρωθυπουργός.

Από την πλευρά του ο νέος πρόεδρος της ΝΔ ευχαρίστησε τον κ. Πλακιωτάκη όπως επίσης και τον πρόεδρο της ΚΕΦΕ, Γιάννη Τραγάκη, όπως επίσης και όλα τα μέλη και τους εθελοντές.

Βαρβιτσιώτης: «Η ΝΔ κέρδισε το στοίχημα της ανανέωσης»

Από την πλευρά του ο βουλευτής της ΝΔ, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης προσερχόμενος στα κεντρικά γραφεία του κόμματος, ανέφερε χαρακτηριστικά πως «η ΝΔ κέρδισε το στοίχημα της ανανέωσης» δήλωσε και έδωσε συγχαρητήρια στον Κυριάκο Μητσοτάκη και τον συνυποψήφιό του, Βαγγέλη Μεϊμαράκη.

 

«Όλοι να σταθούμε αρωγοί στις πρωτοβουλίες που θα πάρει ο νέος πρόεδρος του κόμματος» πρόσθεσε ο κ. Βαρβιτσιώτης.

Γεωργιάδης: «Σήμερα είναι ημέρα χαράς αλλά όχι πανηγυρισμών»

«Σήμερα είναι ημέρα χαράς αλλά όχι πανηγυρισμών» δήλωσε προσερχόμενος στα κεντρικά γραφεία της ΝΔ, ο Άδωνις Γεωργιάδης.

«Θα πανηγυρίσουμε όταν η κυβέρνησή μας, με πρωθυπουργό τον Κυριάκο, μειώσει την ανεργία και αρχίσουν να έρχονται πίσω στην Ελλάδα τα παιδιά μας, που λόγο κρίσης έφυγαν στο εξωτερικό» ανέφερε ο κ. Γεωργιάδης