Όλα τα πρόσωπα του Κυριάκου Μητσοτάκη και το στοίχημα των 111 ημερών

Όλα τα πρόσωπα του Κυριάκου Μητσοτάκη και το στοίχημα των 111 ημερών
Eurokinissi

Από την επόμενη μέρα κιόλας της εκλογικής του νίκης ο Κυριάκος Μητσοτάκης ξεδιπλώνει το σχέδιο του για την αναγέννηση της ΝΔ επιχειρώντας ευθύς εξαρχής να δώσει το στίγμα της φιλοσοφίας που θέλει να κινηθεί το κόμμα, μέχρι το Συνέδριο που αναμένεται να πραγματοποιηθεί τέλη Φεβρουαρίου με μέσα Μαρτίου.

Ήδη, το νέο κομματικό και κοινοβουλευτικό οργανόγραμμα βρίσκεται σε διαδικασία ολοκλήρωσης με τη θέση του Γενικού Διευθυντή του κόμματος να αναλαμβάνει ο μηχανολόγος-μηχανικός Νίκος Παπαθανάσης, πρώην πρόεδρος στις Σταθερές Συγκοινωνίες Α.Ε. (ΣΤΑΣΥ). Ο πρώην βουλευτής Αχαΐας, Μιχάλης Μπεκίρης ορίζεται διευθυντής του πολιτικού γραφείου του και ο στενός του συνεργάτης Μακάριος Λαζαρίδης αναλαμβάνει τη θέση του Διευθυντή του γραφείου Τύπου της ΝΔ.

Με τις πληροφορίες να επιμένουν ότι την Πέμπτη θα πραγματοποιηθεί η πρώτη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας υπό την προεδρία του κ. Μητσοτάκη, τα βλέμματα στρέφονται στις επιλογές του νέου προέδρου για τις κοινοβουλευτικές θέσεις με το όνομα του Λευτέρη Αυγενάκη να φιγουράρει ως το φαβορί για τη θέση του γραμματέα της ΚΟ ΝΔ. Τις τρεις θέσεις των κοινοβουλευτικών εκπροσώπων διεκδικούν ο Άδωνις Γεωργιάδης, ο Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, ο Γιάννης Βρούτσης, ο Μάκης Βορίδης, ο Κωστής Χατζηδάκης και ο Κώστας Καραγκούνης.

Στον στενό πυρήνα του επιτελείου του νέου προέδρου θα βρίσκονται και οι ωμού ορυκτές που τον στήριξαν στην κούρσα της διαδοχής Μαρία Σπυράκη και Γιώργος Κύρτσος οι οποίοι και θα προετοιμάσουν την πρώτη του δημόσια εμφάνιση τον επόμενο μήνα στις Βρυξέλλες στην Σύνοδο του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος.

Γρίφος παραμένει το πρόσωπο που θα αναλάβει χρέη εκπροσώπου Τύπου του κόμματος, ενώ πόστο στον σχεδιασμό του κόμματος θα έχει ο πρώην βουλευτής Κέρκυρας Νίκος Γεωργιάδης και στα οργανωτικά ο Θανάσης Νέζης.

Δημοφιλή