ΔΙΕΘΝΕΣ
14/01/2016 08:00 EET | Updated 14/01/2016 08:00 EET

Απαράδεκτο! Βαυαρός πολιτικός στέλνει Σύριους πρόσφυγες στην Καγκελαρία για να διαμαρτυρηθεί για την προσφυγική πολιτική του Βερολίνου

Michael Gottschalk via Getty Images
BERLIN, GERMANY - JANUARY 07: Migrants from Syria who work as Volunteers of Federal Volunteer-Service, take part in a meeting with German Family Minister Manuela Schwesig at the Leo-Lionni-Schule primary school on January 7, 2016 in Berlin, Germany. Germany is investing in German language classes across the country by hiring more teachers and expanding the Federal Volunteer Service (Bundesfreiwilligendienst) in order to accomodate the hundreds of thousands of migrant and refugee children who hav

Λεωφορείο με Σύριους πρόσφυγες βρίσκεται καθ'οδόν, σήμερα Πέμπτη, από την Κάτω Βαυαρία προς την Καγκελαρία στο Βερολίνο, στο πλαίσιο δράσης που οργάνωσε ο περιφερειακός σύμβουλος της περιοχής Πέτερ Ντράιερ από το κόμμα «Ελεύθεροι Ψηφοφόροι», θέλοντας να δείξει στην Καγκελάριο 'Άνγκελα Μέρκελ ότι η προσφυγική πολιτική της είναι λανθασμένη και ότι οι δήμοι και οι κοινότητες έχουν επιβαρυνθεί υπερβολικά.

«Δεν θα τα καταφέρουμε!», είχε δηλώσει, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Die Welt», στην Καγκελάριο τον περασμένο Οκτώβριο ο κ. Ντράιερ σε τηλεφωνική επικοινωνία μαζί της και την είχε «απειλήσει» ότι θα στέλνει τους επιπλέον πρόσφυγες από την περιοχή του στην Καγκελαρία.

«Αν η Γερμανία υποδεχθεί ένα εκατομμύριο πρόσφυγες, αυτό σημαίνει ότι στην περιοχή μου αναλογούν 1800 άτομα. Τους επιπλέον θα τους στέλνω με λεωφορείο στην Καγκελαρία», φέρεται να είχε δηλώσει στην κ. Μέρκελ ο περιφερειακός σύμβουλος. Σύμφωνα δε με το δημοσίευμα, η Καγκελάριος φέρεται να είχε απαντήσει: «Αν μου στείλετε λεωφορεία, εγώ θα έπρεπε να τα στείλω πίσω στην Ελλάδα. Αλλά από εκεί, θα έλθουν και πάλι σε σας».

Προσπάθεια να αποτρέψει τον κ. Ντράιερ κατέβαλε μέχρι νωρίς σήμερα το πρωί ο Βαυαρός Πρωθυπουργός Χορστ Ζεεχόφερ, ενώ, σύμφωνα με την εφημερίδα, η υπουργός Κοινωνικών Υποθέσεων της Βαυαρίας Εμίλια Μούλερ απείλησε και με νομικές συνέπειες.

(Με πληροφορίες ΑΠΕ-ΜΠΕ)