ΚΟΙΝΩΝΙΑ
14/01/2016 05:22 EET | Updated 14/01/2016 06:26 EET

Σοκάρισε η περιγραφή του 40χρονου για το πως σκότωσε τη γυναίκα του Ανθή στο Βελβεντό Κοζάνης

Eurokinissi

Με σοκαριστική ψυχραιμία ομολόγησε στους αστυνομικούς τη δολοφονία της 37χρονης Ανθής ο 40χρονος σύζυγός της, ο οποίος έθαψε το πτώμα σε χωράφι της οικογένειας.

Ο 40χρονος, ο οποίος προδόθηκε από τις αντιφάσεις στις οποίες υπέπεσε στις καταθέσεις τους, αποκάλυψε στους αστυνομικούς ότι την ώρα που έπνιγε τη γυναίκα του τα παιδιά τους κοιμόντουσαν σε διπλανό δωμάτιο.

Ο συζυγοκτόνος θυμόταν, σύμφωνα με αρμόδιους αξιωματικούς της ΕΛ.ΑΣ. που μίλησαν στη HuffPost Greece, μέχρι και την τελευταία λεπτομέρεια: «Έπεσε νεκρή στα χέρια μου. Πανικοβλήθηκα. Έπρεπε να την κρύψω. Την τύλιξα με σεντόνι και κουβάλησα το πτώμα στο αγροτικό όχημα που έχω για τα χωράφια. Έβαλα το πτώμα σε μία μεγάλη τρύπα και τη σκέπασα με χώμα. Ξεκίνησα να οδηγάω. Δεν ήθελε να με δει κανείς στο χωριό. Ήξερα από ποιο δρόμο να πάω».

Η ΕΛ.ΑΣ. εξετάζει πλέον το κατά πόσο ο συζυγοκτόνος θα μπορούσε να είχε συνεργό κατά τη διάρκεια της διαδικασίας εξαφάνισης του πτώματος.

Σύλληψη πεθερού

Στα χέρια της ΕΛ.ΑΣ. έπεσε και ο πατέρας του συζυγοκτόνου της Κοζάνης, πεθερός της 37χρονης Ανθής που βρέθηκε νεκρή την Τετάρτη σε χωράφι στο Βελβεντό Κοζάνης.

Ο πατέρας του δράστη κατηγορείται για παράνομη οπλοκατοχή. Εντύπωση είχε προκαλέσει η στάση του κατά τη διάρκεια της εξαφάνισης της δολοφονημένης Ανθής. Ο συλληφθείς πεθερός δήλωνε ότι «η Ανθή έφυγε με κάποιον γιατί δεν της άρεσε η ζωή στο Βελβεντό. Ηταν συνεννοημένο το πράγμα. Κατά καιρούς είχε δείξει σημάδια ότι ήθελε να ξεσκάσει. Με τον κόσμο δεν έκανε παρέα -τα είχε γράψει στο Facebook αυτά. Η γυναίκα έφυγε».