ΚΟΙΝΩΝΙΑ
14/01/2016 15:01 EET | Updated 14/01/2016 15:01 EET

Άουτς! Στις εξετάσεις της Εθνικής Σχολής Δημόσιας Διοίκησης μπέρδεψαν τους Παπανικολάου

eurokinissi

Εντάξει, άνθρωποι είμαστε, λάθη κάνουμε. Αλλά στην προκειμένη περίπτωση το λάθος προκάλεσε ακύρωση ερώτησης στον εισαγωγικό διαγωνισμό της Εθνικής Σχολής Δημόσιας Διοίκησης. Να προσθέσουμε ότι γενικά πρόκειται για πολύ απαιτητικές εξετάσεις.

Μόνο που τώρα μια ερώτηση ακυρώνεται γιατί στην διατύπωση της ερώτησης έγραψαν... λάθος όνομα. Αυτό του μπασκετμπολίστας Κώστας Παπανικολάου, ενώ προφανώς ήθελαν να γράψουν τον πασίγνωστο Έλληνα γιατρό Γεώργιο Παπανικολάου, που ανακάλυψε το τεστ ΠΑΠ.

Όταν έγινε αντιληπτό το λάθος, η Κεντρική Επιτροπή Εξετάσεων της Σχολής δημοσίευσε ανακοίνωση στην οποία αναφέρεται ότι η εν λόγω ερώτηση ακυρώνεται λόγω «εσφαλμένης διατύπωσης».

Η ανακοίνωση

Ανακοινώνεται στους υποψηφίους που συμμετείχαν στο πρώτο στάδιο του 24ου Εισαγωγικού Διαγωνισμού της ΕΣΔΔΑ ότι η Κεντρική Επιτροπή Εξετάσεων αποφάσισε την ακύρωση της ερώτησης 21 («Ο Κωνσταντίνος Παπανικολάου ήταν...»), στην ενότητα «Γνώσεις και Δεξιότητες» λόγω εσφαλμένης διατύπωσης.

Η βαθμολογία της ενότητας αυτής θα προκύψει από τις υπόλοιπες 49 ερωτήσεις, στις οποίες θα επιμεριστεί η βαθμολογική αξία της ερώτησης που ακυρώνεται οπότε και θα παραμείνει άριστα το 50.

Η ΚΕΕ ζητά συγγνώμη από τους υποψηφίους για την αναστάτωση που τυχόν προκλήθηκε.