ΕΙΔΗΣΕΙΣ
14/01/2016 12:11 EET

Γιατί κάθε χρόνο οι κάτοικοι του Nederland γιορτάζουν έναν νεκρό που τον έχουν καταψύξει;

Η κρυογενετική διαδικασία είναι αυτή η φουτουριστική τεχνολογία που συνήθως βλέπουμε σε ταινίες επιστημονικής φαντασίας. Σπανιότερα όμως τη βλέπουμε στη πραγματική ζωή.

Γυρνώντας πίσω τον χρόνο, το 1989 ο θάνατος ενός 89χρονου άνδρα έμελλε να γίνει η αρχή για ένα από τα πιο παράξενα φεστιβάλ στον κόσμο.

Όταν ο Bredo Morstoel έφυγε από τη ζωή γη κόρη του και εγγονός του Trygve Bauge είχε την παράξενη ιδέα να βάλουν σε πάγο τον παππού του. Σε μια προσπάθεια να τον διατηρήσουν, τον τοποθέτησαν μέσα στο φέρετρο και τον μετέφεραν σε αυτή την περιοχή προκειμένου να μην αλλοιωθεί ποτέ το σώμα του.

Όλη η ιστορία είχε στιγματίσει την πόλη μέχρι το 2002 όταν και ξεκίνησε το φεστιβάλ "Frozen Dead Guy Days". Πλέον, η πόλη έχει γίνει γνωστή και προσελκύει κόσμο ο οποίος έρχεται και διασκεδάζει ντυμένος μακάβρια.

Το φεστιβάλ γίνεται πραγματοποιείται κάθε Μάρτιο στην ορεινή πόλη του Nederland στο Colorado των Η.Π.Α.

Σύμφωνα με την κρυογενετική διαδικασία, αφού ένα άτομο νομικά ανακοινώνεται ως νεκρό, το αίμα του παροχετεύεται και αντικαθίσταται με αντιψυκτικό και το σώμα αποθηκεύεται σε υγρό άζωτο για να διατηρηθεί. Τα σώματα καταψύχονται και φυλάσσονται ανάποδα σε κυλίνδρους, τους λεγόμενους "κρυοστάτες".

Με αυτό τον τρόπο, σε περίπτωση οποιασδήποτε εκροής του υγρού αζώτου από το πάνω μέρος του κρυοστάτη, το πρώτο πράγμα που θα αποψυχθεί είναι τα πόδια, αφήνοντας τον εγκέφαλο κρύο και υγιή.