Ένα υπέροχο βίντεο αποκαλύπτει τις έμμεσες αναφορές της Pixar σε κλασικές ταινίες του κινηματογράφου

Ένα υπέροχο βίντεο αποκαλύπτει τις έμμεσες αναφορές της Pixar σε κλασικές ταινίες του κινηματογράφου
Vimeo

Το ότι η Pixar είναι το μέλλον στα κινούμενα σχέδια και την τεχνική του animation, το ξέραμε. Το ότι οι ιστορίες της είναι ικανές να κάνουν μεγάλους ανθρώπους να κλαίνε σαν μωρά και μικρά παιδιά να δημιουργούν νέους, υπέροχους κόσμους στη φαντασία τους ενώ ταυτόχρονα παίρνουν σημαντικά μαθήματα ζωής, επίσης. Όπως και, πριν λίγο καιρό, είχαμε μάθει πως κάθε ταινία της Pixar περιέχει καλά κρυμμένες αναφορές σε άλλες ταινίες της.

Τώρα όμως, ένα νέο βίντεο ήρθε για να μας κάνει να χάσουμε (πάλι) τα λόγια μας με το ταλέντο, τη δημιουργικότητα και την ευφυΐα των ανθρώπων που δουλεύουν στην Pixar.

Ο Jorge Luengo Ruiz έφτιαξε ένα εκπληκτικό μοντάζ διάρκειας περίπου πέντε λεπτών, στο οποίο μας δείχνει πώς η Pixar αποτίνει όλα αυτά τα χρόνια το δικό της, ιδιαίτερο φόρο τιμής σε κλασικές ταινίες του παγκόσμιου κινηματογράφου που έχουν αφήσει ιστορία στο πανί, μέσα από τα animation της.

Κάποιες αναφορές ήταν τόσο εμφανείς που σίγουρα τις έχουν «πιάσει» οι περισσότεροι, όπως το «Buzz, I am your father» που λέει ο Σατανικός Αυτοκράτορας Zurg στον Buzz Lightyear, στο Toy Story 2. Για κάθε ξεκάθαρη ανάλογη αναφορά που έχετε παρατηρήσει σε ταινίες της Pixar όμως, υπάρχουν άλλες δέκα που κατά πάσα πιθανότητα έχουν περάσει απαρατήρητες από όλους μας.

Δείτε το φανταστικό βίντεο του Jorge παρακάτω και ετοιμαστείτε να χάσετε τα λόγια (και τα μυαλά) σας.