Τα πιο περίεργα και εγκαταλελειμμένα μέρη της Νέας Υόρκης

Τα πιο περίεργα και εγκαταλελειμμένα μέρη της Νέας Υόρκης
2E

Υπάρχουν αυτοί που τους αρκεί να πάνε μια βόλτα στην περιοχή τους, στα μαγαζιά ή να πιουν απλώς ένα καφέ στο αγαπημένο τους μέρος. Και υπάρχουν και εκείνοι όμως που αναζητούν αυτό το «κάτι» που θα τους εξιτάρει την περιέργεια ή ακόμη και θα τους τρομάξει...

Για αυτούς, η Huffington Post ετοίμασε μία λίστα με τα πιο περίεργα και εγκαταλελειμμένα μέρη της Νέας Υόρκης. Ιδού!

Νοσοκομείο Ευλογιάς Renwick

Roosevelt Island

Σήμερα είναι ένα όμορφο και κατοικήσιμο νησί, αλλά κάποτε είχε μερικά νοσοκομεία και μία φυλακή – και ήταν γνωστό ως Welfare Island. Από τα απομεινάρια του παρελθόντος που μπορεί να δει κανείς στο νησί, το πιο γραφικό είναι το νοσοκομείο ευλογιάς του 19ου αιώνα από τον διάσημο αρχιτέκτονα Τζέιμς Ρένουικ. Σύμφωνα με τα όσα ακούγονται, πρόκειται επίσης για το πιο στοιχειωμένο μέρος σε όλη την πόλη. Πράγμα λογικό εάν σκεφτεί κανείς πόσοι άνθρωποι πέθαναν μέσα σε αυτό. Το 1975 το νοσοκομείο ανακυρήχθηκε ως ιστορικό μνημείο της Νέας Υόρκης και γίνονται προσπάθειες να διατηρηθεί ο χώρος όπως είναι. Κατά τη διάρκεια της μέρα είναι νόμιμο να το δει κάποιος από απόσταση. Όσο για το βράδυ, μόνο οι τολμηροί επιχειρούν να το πλησιάσουν...

Νησί North Brother

Ανάμεσα στο Bronx και στο Νησί Rikers

Τελικά, όσοι νοσηλεύονταν στο νοσοκομείο ευλογιάς του Roosevelt Island μετακινήθηκαν σε μία νέα εγκατάσταση σε ένα μικροσκοπικό νησί στο East River. Στα μέσα του '50 ο χώρος χρησιμοποιούνταν για τη νοσηλεία ατόμων που ήταν εθισμένα στα ναρκωτικά. Αρκετοί από αυτούς κρατούνταν εκεί χωρίς τη θέλησή τους. Ωστόσο, εγκαταλείφθηκε τελείως το '60 και τώρα είναι προστατευόμενο μέρος για άγρια πουλιά.

Floyd Bennett Field

Πάρκο Marine

Το πρώτο αεροδρόμιο της πόλης, το Floyd Bennett Field, ήταν κάποτε το «σπίτι» πολλών διάσημων αεροπόρων, όπως η Εμίλια Ερχαρτ. Εάν και δεν λειτουργεί εδώ και χρόνια, μπορεί κάποιος να επισκεφθεί τους ερειπωμένους χώρους και τα κτίρια του. Πολλά από αυτά είναι πλέον καλυμμένα με γκραφίτι. Ωστόσο, το μέρος παρακολουθείται, αφού ορισμένα μέρη του χρησιμοποιούνται από το National Park Service. Υπάρχει επίσης ένα υπόστεγο γεμάτο με αεροπλάνα αντίκες, το οποίο είναι πραγματικά ενδιαφέρον.

Θέατρο στην οδό Loew's 46th Street

Πάρκο Borough

Άνοιξε το 1927 και αποτελεί ένα εξαιρετικό παράδειγμα των πολυτελών θεάτρων και χώρων τέχνης που έχτιζε ο αρχιτέκτονας Τζον Έμπερσον. Είχε χρυσές προσόψεις, εντυτπωσιακά γλυπτά και ψεύτικους Ιταλικούς κήπους. Στα τέλης του '60 και στις αρχές του '70 ο χώρος χρησιμοποιούνταν για ροκ συναυλίες, αλλά το 1973 έκλεισε. Δυστυχώς, το εσωτερικό του έχει αρχίσει να καταστρέφεται και όσο προλαβαίνει κανείς, πριν ανακαινιστεί το κτίριο, μπορεί να «τρυπώσει» μέσα και να δει όσα στοιχεία παραμένουν. Εμείς βέβαια ποτέ δεν θα προτείναμε σε κάποιον να κάνει κάτι τόσο... παράνομο!

New York State Pavilion

Περιοχή Flushing στο Queens

Χτίστηκε το 1964 για το World's Fair και το πιθανότερο είναι κάποιος να το ξέρει είτε επειδή ζει στο Queens είτε από την ταινία «Men in Black». Πρόσφατα το έβαψαν ξανά και υπάρχουν συζητήσεις σχετικά με μια ανακαίνισή του, αλλά προς το παρόν παραμένει κλειδωμένο.