Το Penthouse κλείνει την έντυπη έκδοσή του: Θα κυκλοφορεί μόνο ψηφιακά

Το Penthouse κλείνει την έντυπη έκδοσή του: Θα κυκλοφορεί μόνο ψηφιακά
å¨å°ç£å·²ç¶çµçäº
å¨å°ç£å·²ç¶çµçäº
tsaiid/Flickr

Στον κόσμο των αντρικών περιοδικών με αιθέριες (και συνήθως καθόλου- ή έστω, πολύ ελαφρά ντυμένες) γυναικείες παρουσίες, δύο ήταν τα ονόματα – θρύλοι: Το Playboy και το Penthouse. Ωστόσο, με το Playboy να περνά δύσκολες ώρες, δεν είναι έκπληξη το ότι παρόμοια είναι η κατάσταση και για το Penthouse, το οποίο, όπως αναφέρεται σε δημοσιεύματα του αμερικανικού Τύπου, θα κυκλοφορεί μόνο σε έντυπη μορφή, καθώς η κυκλοφορία της ψηφιακής παύει, μετά από 50 χρόνια.

«Η ψηφιακή έκδοση του περιοδικού Penthouse θα συνδυάζει και θα μετατρέπει όλα όσα γνωρίζουν και αγαπούν οι αναγνώστες στην έντυπη, σε μια ψηφιακή εμπειρία» αναφέρεται σε ανακοίνωση της εκδοτικής εταιρείας, FriendFinder Network.

Υπενθυμίζεται ότι πρόσφατα το Playboy ανακοίνωσε ότι δεν θα δημοσιεύει πλέον φωτογραφίες γυμνών γυναικών, στο πλαίσιο ενός ευρέος επανασχεδιασμού που θα αποκαλυφθεί τον Μάρτιο.

Το Penthouse, το οποίο κάποτε πωλούσε πάνω από πέντε εκατομμύρια αντίτυπα, έχει περάσει δύσκολα χρόνια την τελευταία δεκαετία, από τότε που ο ιδρυτής του, Μπομπ Γκουτσιόνε, ανακοίνωσε χρεοκοπία το 2004 και έχασε τον έλεγχο της εταιρείας. Το 2013, αίτηση για υπαγωγή σε καθεστώς χρεοκοπίας υπέβαλε και η FriendFinder Networks (που επίσης διαχειρίζεται ιστοσελίδες ενηλίκου περιεχομένου) και έπαψε να είναι εισηγμένη.

Το Penthouse κλείνει επίσης τα γραφεία του στη Νέα Υόρκη και μεταφέρεται στα γραφεία της FriendFinder στο Λος Άντζελες.