ΕΙΔΗΣΕΙΣ
18/01/2016 04:56 EET | Updated 18/01/2016 05:01 EET

Στο Βερολίνο ο Προκόπης Παυλόπουλος: Διαδοχικές συναντήσεις με Μέρκελ και Γκάουκ

sooc

Στο Βερολίνο αναμένεται αργότερα σήμερα Δευτέρα, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος, για διήμερη επίσκεψη στο πλαίσιο της οποίας θα συναντηθεί, μεταξύ άλλων, με τον ομοσπονδιακό Πρόεδρο της Γερμανίας Γιοάχιμ Γκάουκ και την καγκελάριο 'Ανγκελα Μέρκελ.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα, ο κ. Παυλόπουλος θα φθάσει στο Προεδρικό Ανάκτορο Bellevue λίγο μετά το μεσημέρι (τοπική ώρα), όπου θα γίνει δεκτός με στρατιωτικές τιμές, ενώ το απόγευμα θα μεταβεί στην Καγκελαρία.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα έχει σήμερα Δευτέρα και αύριο Τρίτη συναντήσεις με τον πρόεδρο του Ομοσπονδιακού Κοινοβουλίου Νόρμπερτ Λάμερτ, τον μητροπολίτη Γερμανίας κ. Αυγουστίνο, το διοικητικό συμβούλιο του Γερμανο - ελληνικού Επιχειρηματικού Συνδέσμου, εκπροσώπους ομογενειακών οργανώσεων, τον πρόεδρο της Ομοσπονδίας Γερμανικών Συνδικάτων (DGB) Ράινερ Χόφμαν και με τον καθηγητή Βασίλειο Φθενάκη, διακεκριμένο επιστήμονα στους τομείς της εκπαίδευσης, της οικογένειας και της ανάπτυξης των παιδιών.

Αύριο Τρίτη το μεσημέρι ο κ. Παυλόπουλος θα μεταβεί στη Φρανκφούρτη, όπου θα συναντηθεί με τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Μάριο Ντράγκι.

«Θέλω οι σχέσεις των δύο χωρών να επιστρέψουν εκεί όπου βρίσκονταν πριν από την κρίση» δηλώνει ο κ. Παυλόπουλος σε συνέντευξή του στην Sueddeutsche Zeitung και προσθέτει ότι με την επίσκεψή του στο Βερολίνο θέλει να δείξει ότι «υπάρχει Ευρώπη και ότι αυτή η Ευρώπη έχει πολύ μέλλον».

Στην ατζέντα των συναντήσεών του με την πολιτειακή και πολιτική ηγεσία της Γερμανίας αναμένεται ακόμη να τεθούν η προσφυγική κρίση και η κρίση χρέους.

(Με πληροφορίες από ΑΠΕ - ΜΠΕ)