ΚΟΙΝΩΝΙΑ
19/01/2016 05:23 EET | Updated 19/01/2016 05:39 EET

Η κατάθεση του δολοφόνου της Ανθής: «Πίστευα ότι ποθεί άλλον άνδρα. Ήμουν πιο δυνατός και την έπνιξα»

Eurokinissi

Ευθύνες στη σύζυγό του Ανθή Λινάρδου προσπαθεί να επιρρίψει ο 40χρονος συζυγοκτόνος Τ.Τ. στην απολογία που έδωσε στον Ανακριτή Κοζάνης.

Παρά το γεγονός ότι δεν δίστασε να αποκρύψει το έγκλημα παριστάνοντας επί ημέρες ότι δεν ξέρει τίποτα παρουσίασε τον εαυτό του ως έναν άνδρα που εν βρασμώ έπνιξε τη γυναίκα του όταν κατάλαβε ότι αυτή θα τον εγκαταλείψει. Για τη μοιραία στιγμή της δολοφονίας αναφέρει ότι μετά από καυγά πάλεψε με τη γυναίκα του και επειδή ήταν πιο δυνατός την έπνιξε.

«Το ερωτικό μου πάθος για την σύζυγό μου, μαζί με την υπόνοια ότι μπορούσε να ποθεί άλλον άνδρα και ότι θα έπαιρνε μαζί της τα παιδιά μας, μου θόλωσαν το μυαλό. Επειδή είμαι δυνατότερος, πάνω στην πάλη κατάφερα να την πιάσω από τον λαιμό με το ένα χέρι και με το άλλο της κρατούσα το στόμα, πιέζοντάς την δυνατά. Δυστυχώς για όλους μας δεν σταμάτησα έγκαιρα τον στραγγαλισμό με αποτέλεσμα να πέσει νεκρή. (…) Από το 2010 και μετά άρχισε να γίνεται πιο απόμακρη, να κλείνεται στον εαυτό της και κάποιες φορές φαινόταν σαν να χάνεται στις σκέψεις της. Για το λόγο δε αυτό με προτροπή μου επισκεπτόταν και ειδικό γιατρό (ψυχολόγο), ο οποίος την συνέστησε και φαρμακευτική αγωγή. Η ως άνω κατάσταση συνεχιζόταν και στις συνομιλίες μας αλλά και στις συνεχείς ερωτήσεις μου τι την ενοχλούσε, στην αρχή δεν απάντησε, αλλά μετά μου ανακοίνωσε ότι δεν μπορεί την ζωή στο Βελβεντό, ότι δεν με ήθελε πλέον και ότι ήθελε να χωρίσουμε και να πάρει τα παιδιά μας μαζί της. Εγώ, παρ’ όλες τις προσπάθειές μου δεν μπορούσα να κατανοήσω την στάση της αυτή και άρχισα να αισθάνομαι ανήμπορος να την συνεφέρω και να μπορέσω να διατηρήσω την σχέση μας και την οικογένειά μας», αναφέρει στην απολογία του.

Στη συνέχεια, υποστήριξε ότι «τα προβλήματα της συζύγου μου κορυφώθηκαν όταν έκανε απόπειρα αυτοκτονίας το έτος 2012 οπότε συνειδητοποίησα ότι η κατάστασή της έχει φθάσει στο απροχώρητο. Παράλληλα με αυτή την αλλαγή στην συμπεριφορά της και την απόπειρα αυτοκτονίας που έκανε, διαπίστωσα ότι είχε το τελευταίο χρονικό διάστημα που υπερέβαινε το έτος, με δική της πρωτοβουλία, συχνή συνομιλία διαδικτυακή και τηλεφωνική με έναν πρώην σύντροφό της. Όταν το ανακάλυψα, έχασα κυριολεκτικά τη γη κάτω από τα πόδια μου. Προσπάθησα όμως μέχρι την ύστατη στιγμή να την συνεφέρω αλλά προφανώς δεν τα κατάφερα».

«Θα έπαιρνε τα παιδιά»

Για το βράδυ του στραγγαλισμού της συζύγου του και τις προσπάθειές του να καλύψει το φρικτό έγκλημά ο 40χρονος υποστήριξε: «Το Σάββατο 9/1/2016 το βράδυ όταν επέστρεψα από μία εκδήλωση πέρασα πρώτα από το δωμάτιο των παιδιών μας και τα είδα ότι κοιμούνταν. Έπειτα πήγα στο υπνοδωμάτιό μας όπου βρισκόταν η σύζυγός μου. Μου είπε με έντονο και αποφασιστικό ύφος ότι θέλει να φύγει και να πάρει και τα παιδιά μαζί της. Της είπα ότι ακόμη είμαι ερωτευμένος μαζί της και της ζήτησα για χάρη των παιδιών να προσπαθήσουμε δίδοντας μια ευκαιρία ακόμη στην σχέση μας. Αυτή ήταν ανένδοτη και έξαλλη. Αρχίσαμε να μαλώνουμε στην αρχή λεκτικά».

Στη συνέχεια περιγράφει πως ο καυγάς τους μετατράπηκε σε συμπλοκή που κατέληξε στο έγκλημα επειδή ήταν πιο «δυνατός»: «Όταν της ανέφερα όμως το γεγονός ότι γνώριζα τις συνομιλίες που είχε με τον πρώην της σύντροφο, εκείνη εκνευρίστηκε, φώναζε ακόμη περισσότερο και αρχίσαμε να χτυπάμε ο ένας τον άλλον. Το ερωτικό μου πάθος για την σύζυγό μου, μαζί με την υπόνοια ότι μπορούσε να ποθεί άλλον άνδρα και ότι θα έπαιρνε μαζί της τα παιδιά μας, μου θόλωσαν το μυαλό. Επειδή είμαι δυνατότερος, πάνω στην πάλη κατάφερα να την πιάσω από τον λαιμό με το ένα χέρι και με το άλλο της κρατούσα το στόμα, πιέζοντάς την δυνατά. Δυστυχώς για όλους μας δεν σταμάτησα έγκαιρα τον στραγγαλισμό με αποτέλεσμα να πέσει νεκρή. Έμεινα σχεδόν ακίνητος για λίγα λεπτά δεν είχε συναίσθηση του τι έκανα. Ήταν πλέον αργά, είχα σκοτώσει τη σύζυγό μου».