ΔΙΕΘΝΕΣ
19/01/2016 12:07 EET | Updated 19/01/2016 12:07 EET

O Κιμ Γιονγκ Ουν ισχυρίζεται ότι βρήκε το ποτό που δεν προκαλεί χανγκόβερ

ASSOCIATED PRESS
South Koreans watch a TV news program showing North Korean leader Kim Jong Un's New Year speech, at the Seoul Railway Station in Seoul, South Korea, Friday, Jan. 1, 2016. Kim said in an annual New Year speech that he's ready for war if provoked by

Μετά τις «θαυματουργές» ταμπλέτες τύπου βιάγκρα, τους υπερσύγχρονους υπολογιστές χωρίς σύνδεση στο διαδίκτυο και -φυσικά- την ανακοίνωση της επιτυχημένης δοκιμής βόμβας υδρογόνου, η Βόρεια Κορέα έφτιαξε και αλκοόλ που υποτίθεται ότι δεν προκαλεί χανγκόβερ την επόμενη ημέρα.

via GIPHY

Όπως και πολλά από τα προϊόντα που παράγει η χώρα, το αλκοολούχο ποτό, το οποίο ονομάζεται «Koryo», έχει ως κύριο συστατικό το τζίνσενγκ. Υπενθυμίζουμε ότι εκπρόσωποι της βορειοκορεάτικης κυβέρνησης είχαν υποστηρίξει ότι το συγκεκριμένο φυτό μπορεί να θεραπεύσει το Aids και το SARS.

Σύμφωνα με τους παρασκευαστές του ποτού, αυτό προέκυψε μετά από χρόνια ερευνών και δοκιμών. Αρχικά, αυτό ήταν ιδιαίτερα πικρό, όμως μετά από δοκιμή μιας νέας φόρμουλας, το αλκοολούχο ποτό απέκτησε ευχάριστη γεύση.

Στο σημείο αυτό να αναφέρουμε ότι η ανακοίνωση της Βορείου Κορέα αντιμετωπίστηκε με χιούμορ σε όλο τον κόσμο, με την επιστημονική κοινότητα να τονίζει ότι κανένα αλκοολούχο ποτό δεν δύναται να μην προκαλέσει πονοκεφάλους και άλλα δυσάρεστα συμπτώματα την επόμενη ημέρα, εάν καταναλωθεί σε μεγάλες ποσότητες.

Ακόμα και ο Andray Abrahamian, διευθυντής της εταιρείας Choson Exchange, η οποία στηρίζει τους βορειοκορεάτες επιχειρηματίες, έδειξε να αμφιβάλλει για τις ιδιότητες του ποτού.

«Υπάρχουν μερικά ποτά καλής ποιότητας στη Βόρεια Κορέα, όμως από αυτά που γνωρίζω δεν υπάρχει αλκοολούχο ποτό που δεν προκαλεί χανγκόβερ σε όλο τον κόσμο», τόνισε.