ΚΟΙΝΩΝΙΑ
19/01/2016 02:14 EET | Updated 19/01/2016 02:15 EET

Νέο μυστήριο στη δολοφονία του ναυτικού. Ποιος βοήθησε την ύποπτη να σκοτώσει τον άντρα της;

Sooc
Φωτογραφία αρχείου

Στο συμπέρασμα ότι το έγκλημα με θύμα τον ναυτικό Βασίλη Κοκκίνη στην Καλλιθέα διαπράχθηκε από δύο άτομα καταλήγουν οι αξιωματικοί της Ασφάλειας Αττικής μετά την ολοκλήρωση της ιατροδικαστικής εξέτασης.

Ο θάνατος του 63χρονου οφείλεται, σύμφωνα με το σχετικό πόρισμα, σε ασφυξία, καθώς οι δράστες του έκλεισαν το στόμα και τη μύτη του με πετσέτα. Τα τραύματα που εντόπισε η ιατροδικαστής στο πρόσωπο και το πάνω μέρος του κεφαλιού δείχνουν ότι προηγήθηκε πάλη κατά την οποία ο ναυτικός δέχθηκε χτυπήματα με βαρύ αντικείμενο.

Το αποτέλεσμα του πορίσματος επιβεβαιώνει τις υποψίες των αστυνομικών του Τμήματος Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ζωής και Ιδιοκτησίας ότι η βασική ύποπτη -η καταζητούμενη Βουλγάρα σύζυγός του- δεν θα μπορούσε μόνη της να έχει διαπράξει το απεχθές έγκλημα.

«Τον χτύπησαν στο κεφάλι. Τον έριξαν κάτω και τον ακινητοποίησαν. Κατόπιν, του έδεσαν τα χέρια, τα πόδια και τον φίμωσαν. Τον σήκωσαν και τον έβαλαν στην κατάψυξη. Δεν είναι δυνατόν όλα αυτά να τα έκανε μόνη της μία γυναίκα», εκτιμούν αρμόδιοι αξιωματικοί της Ασφάλειας Αττικής. Αυτό που ερευνάται είναι ποιοι θα μπορούσαν να είναι οι συνεργοί της με τους αστυνομικούς να ρίχνουν το βάρος τους σε άτομα του στενού περιβάλλοντός της.

Αυτό που δεν κατέστη δυνατό να διαπιστωθεί από την ιατροδικαστική εξέταση της κυρίας Σουλτάνας Μαριανού είναι το κατά πόσο ο θάνατός του προήλθε μέσα στον καταψύκτη ή έξω από αυτόν. Για το λόγο αυτό αναμένεται να γίνουν και άλλες εξετάσεις.

Σημειώνεται ότι η 45χρονη λίγες ημέρες πριν από την εξαφάνιση του 63χρονου, είχε αναχωρήσει για τη Βουλγαρία με το ανήλικο παιδί της και έκτοτε δεν επέστρεψε στην Ελλάδα. Η Διεύθυνση Ασφάλειας Αττικής έστειλε σήμα στην Ιντερπόλ, προκειμένου να την εντοπίσουν στη Βουλγαρία.

Το πτώμα του άτυχου άνδρα είχε βρει δικαστικός επιμελητής, όταν πήγε να παραδώσει ένα ένταλμα κατάσχεσης στην υπήκοο Βουλγαρίας, που είχε δηλώσει το συγκεκριμένο διαμέρισμα ως τόπο κατοικίας της. Ο δικαστικός επιμελητής, σύμφωνα με πληροφορίες, βρήκε την πόρτα ανοιχτή και μπήκε στο διαμέρισμα όπου ανακάλυψε το μακάβριο εύρημα.