ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
19/01/2016 15:22 EET | Updated 19/01/2016 15:23 EET

Τι απαντούν οι ασφαλιστικές εταιρείες που αποζημίωσαν τη Softex στο υπουργείο Εργασίας

eurokinissi

«Με έκπληξη και προβληματισμό παρακολουθούμε την ανάμιξη των ασφαλιστικών εταιρειών μας σε αναφορές και αιτιάσεις για την παύση λειτουργίας της Softex (Αθηναϊκή Χαρτοποιία ΑΕ, Χαρτεργατών 4, Αθήνα).

Επισημαίνουμε ως τουλάχιστον επιπόλαιη και άστοχη -όπως προκύπτει από ανακριβείς δηλώσεις στα έντυπα και ψηφιακά Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης και από την ανακοίνωση του υπουργείου Εργασίας- την προσπάθεια απόδοσης των αιτίων για την παύση λειτουργίας της Softex στις ασφαλιστικές εταιρείες και, συγκεκριμένα, με την καταβολή «μικρής» -όπως χαρακτηρίστηκε- ασφαλιστικής αποζημίωσης για τις ζημιές που υπέστη η επιχείρηση από την πυρκαγιά στις 3 Ιουλίου 2015» αναφέρεται σε κοινή ανακοίνωση των εταιρειών GENERALI HELLAS, HDI GERLING, INTERAMERICAN και ΑΤΕ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ.

Οι ασφαλιστικές εταιρείες GENERALI HELLAS, HDI GERLING, INTERAMERICAN και ΑΤΕ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ, «ως συνασφαλίστριες εταιρείες της Softex, δηλώνουμε κατηγορηματικά και με ρητή επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματός μας ότι, μετά το ζημιογόνο γεγονός της εν λόγω πυρκαγιάς και την ολοκλήρωση εκτίμησης των συνθηκών επέλευσης του κινδύνου και αποτίμησης των ζημιών που υπέστη η ασφαλισμένη εταιρία Softex, προχωρήσαμε σε αποζημίωσή της μέσα σε εύλογο και, μάλιστα, ιδιαίτερα σύντομο χρονικό διάστημα, λαμβανομένου υπόψη του μεγέθους, της έκτασης και της φύσης της ζημίας. Η αποζημίωση καταβλήθηκε, σύμφωνα με τους όρους και τις καλύψεις του ασφαλιστηρίου συμβολαίου, τη νομοθεσία και μετά τη σύμφωνη γνώμη και ρητή αποδοχή από την ασφαλισμένη επιχείρηση».

Υπενθυμίζεται ότι το υπουργείο Εργασίας, είχε εκδώσει ανακοίνωση με την οποία κατήγγειλε την απόφαση της πολυεθνικής Bolton Group να κλείσει οριστικά το εργοστάσιο της Softex. Όπως αναφέρονταν στην ανακοίνωση αφορμή στάθηκε η μεγάλη πυρκαγιά που ξέσπασε τον περασμένο Ιούλιο στο εργοστάσιό της στο Βοτανικό και γινόταν λόγος στα «προβλήματα παραγωγής που προκάλεσε η πυρκαγιά», και στην «πολύ χαμηλή αποζημίωση που έλαβε η εταιρεία από τις ασφαλιστικές».

Διαβάστε επίσης:

Softex: Θα κλείσει οριστικά και η τελευταία μεγάλη ελληνική χαρτοβιομηχανία;