ΔΙΕΘΝΕΣ
19/01/2016 08:30 EET

Κιμ Γιονγκ Ουν: Πώς ένα ντροπαλό αγόρι από τη Βόρεια Κορέα έγινε ένας από τους πιο τρομακτικούς δικτάτορες του κόσμου

Τα τελευταία 50 χρόνια, ο κόσμος έχει συνηθίσει τις απειλές που εκτοξεύονται από τη Βόρεια Κορέα. Μετά το θάνατο του πατέρα του η εξουσία έχει περάσει στα χέρια του Kim Jong-Un ο οποίος έχει εξελιχθεί σε έναν από τους πιο τρομακτικούς δικτάτορες στον κόσμο.

Πρόσφατα η χώρα ανακοίνωση ότι διεξήγαγε επιτυχώς μία ακόμη πυρηνική δοκιμή, αυτή τη φορά μιας βόμβας υδρογόνου.

Πως όμως ο Kim Jong-Un, ένα ντροπαλό παιδί όπως που λάτρευε το μπάσκετ και τον Michael Jordan, έγινε ένας από τους πιο μισητούς και επικίνδυνους ηγέτες του κόσμου.

Σε αυτή την ερώτηση έρχεται να απαντήσει ένα βίντεο του Business Insider αποκαλύπτοντας στοιχεία για την προσωπική πορεία του Kim Jong-Un.

Ένα πέπλο μυστηρίου ωστόσο κάλυπτε τη ημερομηνία της γέννησής του. Ο Κιμ Γιονγκ-Ουν γεννήθηκε στις 8 Ιανουαρίου είτε το 1982 είτε του 1983 είτε του 1984.

Σύμφωνα με τα επίσημα αρχεία, η χρονολογία γέννησής του είναι το 1982, ωστόσο σύμφωνα με ορισμένους η ημερομηνία άλλαξε έτσι ώστε να συμπέσει με τα 70 χρόνια από τη γέννηση του πρώην ηγέτη της Β. Κορέας Kim Il-Sung και με τα 40 χρόνια από τη γέννηση του πατέρα του, επίσης ηγέτη της Β. Κορέας, Kim Jong-Il.

Ο νεαρός Kim πήγε σχολείο στην Ελβετία. Οι συμμαθητές του μάλιστα τον περιέγραφαν ως ένα ήσυχο παιδί με μεγάλη αίσθηση του χιούμορ. Αφού τελείωσε το σχολείο επέστρεψε στην πατρίδα του για στρατιωτική εκπαίδευση. Ο πατέρας του, που μέχρι τότε ήταν ο ηγέτης της Β. Κορέας, αρρώστησε βαριά. Γρήγορα ανέβηκε τις σκάλες της πολιτικής και στρατιωτικής ιεραρχίας, αναλαμβάνοντας τη θέση του συνταγματάρχη και του επικεφαλής διάφορων πολιτικών επιτροπών έτσι ώστε να προετοιμαστεί για την ανάληψη της ηγεσίας στη χώρα. Ο πατέρας του πέθανε από καρδιακή ανακοπή στις 17 Δεκεμβρίου του 2011. Αποτέλεσμα ήταν έχοντας σχεδόν πατήσει τα 30 χρόνια, ο Kim Jong-Un έγινε ο νεότερος ηγέτης στην ιστορία της Β. Κορέας.

Από την άνοδό του στην εξουσία, κατάφερε να διασφαλίσει την κυριαρχία του παρά τις πολλές απειλές με τις οποίες ήρθε αντιμέτωπος.

Το 2013 εκτέλεσε τον θείο του Jang Sung-Taek αλλά και την οικογένεια του θείου του, κατηγορώντας τον ότι προετοίμαζε πραξικόπημα. Παντρεύτηκε την Ri Sol Ju, μια πρώην cheerleader και τραγουδίστρια με την οποία φήμες λένε ότι έχει αποκτήσει δύο παιδιά.