ΕΙΔΗΣΕΙΣ
21/01/2016 14:28 EET | Updated 21/01/2016 14:37 EET

Γιατί οι Ασιάτες κοκκινίζουν όταν πίνουν αλκοόλ

Ίσως δεν το έχετε προσέξει ή απλά δεν έχει τύχει να το δείτε. Αλλά περίπου 4 στους 10 Ασιάτες γίνονται κατακόκκινοι όταν καταναλώνουν αλκοόλ. Και αυτό δεν είναι το μόνο που τους συμβαίνει...

Ο λόγος; «Υποφέρουν» από το όχι και τόσο γνωστό «Αsian Flush».

Οι Ασιάτες που ανέρχονται σε περίπου 540 εκατ. -δηλ. αποτελούν το 8% του παγκόσμιου πληθυσμού- παρουσιάζουν μια γενετική μετάλλαξη η οποία, όταν καταναλώνουν αλκοόλ, προκαλεί μια έντονη ερυθρότητα. Το πρόβλημα αυτό αντιμετωπίζει έντονα περίπου το 36% των Ασιατών, και κυρίως οι Κινέζοι, οι Ιαπωνέζοι και οι Κορεάτες.

Όσοι διαθέτουν δύο αντίγραφα της σχετικής γενετικής μετάλλαξης- δηλαδή ένα από την μητέρα και ένα από τον πατέρα- η κατανάλωση αλκοόλ είναι απλά...αβάσταχτη! Δεν πρόκειται να τους δείτε καν να...αλλάζουν χρώμα σε κάποιο μπαρ αφού δεν θέλουν ούτε να το μυρίσουν.

Οι περισσότεροι διαθέτουν μόνο ένα τέτοιο αντίγραφο και κατά συνέπεια δοκιμάζουν να αλκοολούχα ποτά αλλά όχι τελείως αβασάνιστα. Το θέμα όμως είναι, όπως θα δείτε και στο βίντεο του Vox, πως οι επιπτώσεις του Asian Flush εκτείνονται πέραν της ερυθρότητας στα μάγουλα.

Sponsored Post