ΚΟΙΝΩΝΙΑ
21/01/2016 07:56 EET | Updated 21/01/2016 07:56 EET

Κινηματογραφική καταδίωξη διαρρηκτών Ι.Χ. στο Χαϊδάρι. Εξαφανίστηκαν οι δράστες

Eurokinissi
Φωτογραφία αρχείου

Σκηνές από ταινία δράσης εκτυλίχθηκαν τα ξημερώματα της Πέμπτης στο Χαϊδάρι, όπου αστυνομικοί της Άμεσης Δράσης καταδίωξαν κλεμμένο αυτοκίνητο με ένοπλους επιβαίνοντες.

Όλα ξεκίνησαν στις 5.00 όταν η Αστυνομία έλαβε κλήση από πολίτη, ο οποίος ανέφερε ότι του έκλεψαν το αυτοκίνητο στην οδό Πελασγίας στο Περιστέρι. Ο ιδιοκτήτης είπε στους αστυνομικούς ότι το όχημά του έχει σύστημα εντοπισμού GPS και ότι μπορεί να βρει το στίγμα του.

Το κλεμμένο αυτοκίνητο εντοπίστηκε από περιπολικά της Άμεσης Δράστης και της Τροχαίας, στη λεωφόρο Σχιστού και λίγο αργότερα στη λεωφόρο Αθηνών στο Χαϊδάρι. Εκεί άρχισε η καταδίωξη με το ύποπτο όχημα να εγκλωβίζεται στη συμβολή της λεωφόρου Αθηνών με την οδό Ρίμινι.

Ο δράστης δεν δίστασε να εμβολίσει το περιπολικό της Άμεσης Δράσης που του είχε κλείσει τον δρόμο προκειμένου να ξεφύγει. Στο ίδιο σημείο, σύμφωνα με τους αστυνομικούς, ο οδηγός του κλεμμένου οχήματος απείλησε με όπλο τους αστυνομικούς της Τροχαίας που συμμετείχαν στην καταδίωξη. Ένας από τους αστυνομικούς έβγαλε το όπλο του και πυροβόλησε δύο φορές στον αέρα για εκφοβισμό.

Ο δράστης δεν σταμάτησε και κατάφερε να απεγκλωβιστεί και να διαφύγει. Μετά την μεγάλη κινητοποίηση αστυνομικών δυνάμεων το κλεμμένο όχημα βρέθηκε στη συμβολή των οδών Φαϊδών και Αισχύλου στη Νίκαια, με τον «κλέφτη» να έχει εξαφανιστεί.

Κλιμάκια της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών εξερευνούν το όχημα προκειμένου να εντοπίσουν τυχόν γενετικό υλικό και αποτυπώματα του δράστη. Την ίδια ώρα αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ., προβαίνουν σε έρευνες για τα εξακριβώσουν την ταυτότητα του δράστη. Εκτιμούν πως πρόκειται για άτομο που κινείται στον ποινικό χώρο, χωρίς όμως προς το παρόν να μπορούν να αποκλείσουν και την τρομοκρατική διάσταση.

Sponsored Post