ΚΟΙΝΩΝΙΑ
21/01/2016 03:14 EET | Updated 21/01/2016 05:33 EET

Μπαράζ κινητοποιήσεων ενάντια στις μεταρρυθμίσεις για το ασφαλιστικό που προωθεί η κυβέρνηση

Eurokinissi

Σειρά κινητοποιήσεων ενάντια στις προωθούμενες ρυθμίσεις για το ασφαλιστικό έχουν προγραμματιστεί για σήμερα Πέμπτη 21 Ιανουαρίου 2016.

Στη 1 το μεσημέρι, η Εκτελεστική Επιτροπή της ΑΔΕΔΥ καλεί τα μέλη του Γενικού Συμβουλίου, των ΔΣ των Ομοσπονδιών και Σωματείων και ευρύτερα τα συνδικαλιστικά στελέχη να συμμετάσχουν στον αποκλεισμό του υπουργείου Εργασίας, που έχουν αποφασίσει οι ΔΟΕ, ΟΛΜΕ και ΠΟΕ-ΟΤΑ.

Για τη διευκόλυνση συμμετοχής στην κινητοποίηση, ΔΟΕ και ΟΛΜΕ κήρυξαν δίωρες στάσεις εργασίας από 12 - 2 μμ ή από 2-4 μμ.

«Αγωνιζόμαστε για να μην περάσουν τα σχέδια κυβέρνησης-Ευρωπαϊκής Ένωσης-ΔΝΤ για τη διάλυση της Κοινωνικής Ασφάλισης και παράλληλα διαδηλώνουμε για να εκφράσουμε την οργή μας για τον θάνατο, από εργατικό ατύχημα, του συναδέλφου μας Γ. Σταμέλου, εργαζόμενου στα 5μηνα προγράμματα Κοινωφελούς Εργασίας» αναφέρει η Εκτελεστική Επιτροπή της ΑΔΕΔΥ.

Επίσης η εκτελεστική γραμματεία της ΠΟΕ – ΟΤΑ αποφάσισε για σήμερα Πέμπτη παναττική στάση εργασίας στους δήμους, από τις 11:00 έως τη λήξη της πρωινής βάρδιας, έχει κηρύξει η ΠΟΕ-ΟΤΑ. Στις 12 το μεσημέρι έχει προγραμματίσει μηχανοκίνητη πορεία από τα γραφεία της Ομοσπονδίας (Καρόλου 24 Πλατεία Καραϊσκάκη) προς το κέντρο της Αθήνας.

Στις κινητοποιήσεις συμμετέχουν και οι επιστημονικοί φορείς.

Ποιοι συμμετέχουν

Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας, Οικονομικό Επιμελητήριο Ελλάδας, Γεωτεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας, Δικηγορικός Σύλλογος Αθηνών, Ολομέλεια Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος, Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος, Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος, Ελληνική Οδοντιατρική Ομοσπονδία, Συντονιστική Επιτροπή Συμβολαιογραφικών Συλλόγων, Συμβολαιογραφικός Σύλλογος Αθηνών, Ομοσπονδία Δικαστικών Επιμελητών, Πανελλήνιος Κτηνιατρικός Σύλλογος, Πανελλήνιος Σύλλογος Φυσικοθεραπευτών, Ένωση Ελλήνων Χημικών, Ένωση Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών Ελλάδος.

Ειδικότερα οι εκπρόσωποι των φορέων κάλεσαν όλους τους αυταπασχολούμενους, τους ελεύθερους επαγγελματίες, τους επιστήμονες να αντιδράσουν στο προτεινόμενο ασφαλιστικό νομοσχέδιο και να συμμετέχουν στην πορεία διαμαρτυρίας στις 11:30πμ στα Προπύλαια.

Και οι γιατροί όλης της χώρας, που εργάζονται τόσο στο Δημόσιο, όσο και στον ιδιωτικό τομέα κήρυξαν πανελλαδική στάση εργασίας από τις 11 πμ έως 3 μμ για να συμμετάσχουν στο συλλαλητήριο που διοργανώνουν οι επιστημονικοί φορείς.

Συνεχίζεται για δεύτερη ημέρα η 48η απεργία της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας (ΠΝΟ). Σήμερα Πέμπτη  έχει προγραμματιστεί συγκέντρωση εντός του λιμανιού, μπροστά από την εκκλησία του Αγίου Διονυσίου, και στη συνέχεια θα ακολουθήσει πορεία προς το υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, όπου αντιπροσωπεία της ΠΝΟ θα επιδιώξει συνάντηση με τον υπουργό Θοδωρή Δρίτσα.

Στη συγκέντρωση θα συμμετέχουν οι εργαζόμενοι του ΝΑΤ αλλά και οι υπάλληλοι του υπουργείου Ναυτιλίας οι οποίοι πραγματοποιούν και αυτοί απεργιακές κινητοποιήσεις ζητώντας την απόσυρση του ασφαλιστικού νομοσχεδίου που εντάσσει το ΝΑΤ στον Εθνικό Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης (ΕΦΚΑ).

Σημειώνεται ότι οι υπάλληλοι του υπουργείου Ναυτιλίας έχουν προγραμματίσει για στάση εργασίας από τις 11 το πρωί έως τις 2 το μεσημέρι.

Εν τω μεταξύ συνεχίζονται οι κινητοποιήσεις των αγροτώνοι οποίοι κατεβάζουν τα τρακτέρ τους στους δρόμους και προειδοποιούν με κλιμάκωση των αγώνων τους.

Sponsored Post