ΕΙΔΗΣΕΙΣ
21/01/2016 03:49 EET | Updated 21/01/2016 05:36 EET

Μιχελογιαννάκης: Δεν ψηφίζω το ασφαλιστικό και το αγροτικό έτσι όπως είναι, και δεν θα είμαι ο μόνος

Δεν προτίθεται να ψηφίσει το Ασφαλιστικό και το αγροτικό έτσι όπως είναι, όσον αφορά στο κομμάτι εισφορών σε ελεύθερους επαγγελματίες και αγρότες και δεν θα είναι ο μόνος, δήλωσε στο Mega ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Γιάννης Μιχελογιαννάκης.

«Είναι εξωπραγματικό το κομμάτι του νομοσχεδίου όσον αφορά τις εισφορές, πόσο μάλλον των αγροτών για τριπλασιασμό», είπε, προσθέτοντας ότι «δεν υπάρχει πιθανότητα να έρθει νομοσχέδιο με τριπλασιασμό των εισφορών των αγροτών. Δεν το ψηφίζω. Στο μνημόνιο μια φορά μόνο ψήφισα γιατί ήθελα να μείνει η Ελλάδα στην Ευρωζώνη. Και όταν έκανα την κωλοτούμπα που λέτε εσείς μιλούσαν για διαπραγμάτευση και παράλληλο πρόγραμμα. Άρα να εξαντλήσουμε τη διαπραγμάτευση και το παράλληλο».

Ο κ. Μιχελογιαννάκης εκτίμησε ότι «η κυβέρνηση θα πέσει αν το φέρει, όχι αν δεν την ψηφίσουμε» και τόνισε ότι οι κυβερνήσεις «δεν πέφτουν μόνο από τους βουλευτές από τα χεράκια αλλά από την κοινωνική αναταραχή».

Σημείωσε μάλιστα ότι ασφαλώς και υπάρχουν και άλλοι συνάδελφοί του βουλευτές που δεν θα το ψηφίσουν, με τους οποίους έχει μιλήσει και ερωτηθείς να μιλήσει πιο συγκεκριμένα κάλεσε να υπολογίσει κάποιος βουλευτές που έρχονται από αγροτικές περιοχές.

Μιλώντας στον ΑΝΤ1, ο κ. Μιχελογιαννάκης είπε ότι «δεν μπορείς να βάλεις στον ίδιο κουβά 330.000 αγρότες και να τους βάλεις την ταμπέλα ότι είναι εισφοροδιαφεύγοντες».

«Σε αξιακά ζητήματα δεν κάνω πίσω» είπε ο κ. Μιχελογιαννάκης. «Εισφορές ελεύθερων επαγγελματιών και τριπλασιασμός εισφορών αγροτών δεν μπορούν να περάσουν και δεν θα είμαι ο μόνος» είπε.

Sponsored Post