ΚΟΙΝΩΝΙΑ
21/01/2016 15:09 EET | Updated 21/01/2016 17:39 EET

Η Σλοβενία «αδειάζει» την πΓΔΜ για το κλείσιμο των συνόρων στην Ειδομένη. Δεν το ζητήσαμε, δεν υπήρχε πρόβλημα στο σιδηροδρομικό δίκτυο

k.tsakalidis/sooc

Η πρεσβεία της Σλοβενίας στα Σκόπια, σε σημερινή της ανακοίνωσή αναφέρει ότι η Σλοβενία δεν ζήτησε από την ΠΓΔΜ να κλείσει τα σύνορά της με την Ελλάδα για τους πρόσφυγες, ούτε παρουσιάστηκε τεχνικό πρόβλημα στο σιδηροδρομικό δίκτυο της.

Οι αρχές της ΠΓΔΜ είχαν κλείσει από το απόγευμα της Τρίτης μέχρι το απόγευμα της Τετάρτης, το σημείο διέλευσης προσφύγων στην ουδέτερη ζώνη Ειδομένης-Γευγελής, αναφέροντας ότι έλαβαν αίτημα από τη Σλοβενία να προχωρήσουν στην ενέργεια αυτή, επειδή στο σιδηροδρομικό δίκτυο της τελευταίας παρουσιάστηκε σοβαρό τεχνικό πρόβλημα.

Η διέλευση προσφύγων από την ουδέτερη ζώνη Ειδομένης-Γευγελής, επιτρέπεται και πάλι από σήμερα το πρωί, όμως πραγματοποιείται με νέα δεδομένα και με την αναγραφή της Αυστρίας ή της Γερμανίας ως χώρας τελικού προορισμού των προσφύγων, στο υπηρεσιακό σημείωμα που διαθέτουν αυτοί από τις ελληνικές αρχές. Ν. Φραγκ.

(Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Sponsored Post