Ο Ιησούς παντρεύτηκε τη Μαρία Μαγδαληνή και είχε και παιδιά. Επιστήμονες μετέφρασαν το «χαμένο Ευαγγέλιο» ηλικίας 1.500 ετών

Ο Ιησούς παντρεύτηκε τη Μαρία Μαγδαληνή και είχε και παιδιά. Επιστήμονες υποστηρίζουν ότι μετέφρασαν το «χαμένο Ευαγγέλιο»
ITALY - DECEMBER 24: Mary Magdalene washing Jesus' feet, detail from the stories of Mary Magdalene, fresco, Chapel of the Barons of Cly (ca 1576), Aosta cathedral, Valle d' Aosta, Italy. (Photo by DeAgostini/Getty Images)
ITALY - DECEMBER 24: Mary Magdalene washing Jesus' feet, detail from the stories of Mary Magdalene, fresco, Chapel of the Barons of Cly (ca 1576), Aosta cathedral, Valle d' Aosta, Italy. (Photo by DeAgostini/Getty Images)
DEA / C. SAPPA via Getty Images

Η θεωρία ότι ο Ιησούς Χριστός είχε παντρευτεί την Μαρία τη Μαγδαληνή και είχε παιδιά μαζί της δεν είναι καινούργια. Κατά καιρούς διάφοροι επιστήμονες έχουν υποστηρίξει την συγκεκριμένη θεωρία βασιζόμενοι στο λεγόμενο «χαμένο ευαγγέλιο», προκαλώντας τη «μήνιν» της Εκκλησίας. Ωστόσο η θεωρία επαναφέρθηκε και πάλι στο προσκήνιο από δύο επιστήμονες οι οποίοι όπως μεταδίδει η Independent, επικαλούμενη τους Sunday Times, μετέφρασαν το «χαμένο Ευαγγέλιο» το οποίο βρισκόταν στην Βρετανική Βιβλιοθήκη.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, το «χαμένο Ευαγγέλιο» φέρεται να επιβεβαιώνει αυτούς τους ισχυρισμούς. Ο καθηγητής Μπάρι Γουίλσον και ο συγγραφέας Σίμχα Γιακόμποβιτς χρειάστηκαν μήνες ολόκληρους για να μεταφράσουν το κείμενο. Όπως μάλιστα ισχυρίζονται, ο Ιησούς όχι μόνο είχε παιδιά με την Μαρία τη Μαγδαληνή αλλά και η Παρθένος Μαρία δεν ήταν η μητέρα αλλά η σύζυγός του.

Μέχρι στιγμής η θεωρία αυτή δεν θεωρείται ως αξιόπιστη στους θρησκευτικούς κύκλους και αρκετοί την κατατάσσουν στη σφαίρα των θεωριών συνωμοσίας όπως και ανάλογες θεωρίες για τους εξωγήινους κτλ.

Το δημοσίευμα αναφέρει επίσης ότι το «χαμένο Ευαγγέλιο» δεν είναι το πρώτο κείμενο που αναφέρει ότι ο Χριστός είχε παιδιά με τη Μαρία τη Μαγδαληνή και αναφέρει τις περιπτώσεις των Νίκου Καζαντζάκη και Dan Brown.

Για τον Νίκο Καζαντζάκη γίνεται αναφορά στο βιβλίο του «Ο τελευταίος πειρασμός», ενώ για τον Dan Brown το βιβλίο του ο «Κώδικας Ντα Βίντσι». Σύμφωνα με το δημοσίευμα τις επόμενες ημέρες αναμένεται να υπάρξει σχετική συνέντευξή τύπου όπου θα δοθούν στη δημοσιότητα περισσότερες λεπτομέρειες από το «χαμένο Ευαγγέλιο».

Δημοφιλή