ΝΔ: Σε πανικό ο Αλέξης Τσίπρας. Τον αφήνουμε στη μοναξιά του

ΝΔ: Σε πανικό ο Αλέξης Τσίπρας. Τον αφήνουμε στη μοναξιά του
Eurokinissi

«Απόψε ο κ. Τσίπρας δεν μπόρεσε να κρύψει τον πανικό του. Ξεκίνησε με κακοστημένη προπαγάνδα, συνέχισε με προσωπικές επιθέσεις και κατέληξε σε ύβρεις» τονίζεται στην ανακοίνωση που εξέδωσε το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

«Αντί να απαντήσει στα αδιέξοδα στα οποία με ευθύνη του βρίσκεται η χώρα επέλεξε την παλαιά, ξεπερασμένη τακτική των προσωπικών επιθέσεων. Αντί να απολογηθεί για τα ψέματά του, επέλεξε την ακραία πόλωση. Αντί να μιλήσει στην κοινωνία που δοκιμάζεται από τις πολιτικές του, απευθύνθηκε στο στενό κομματικό του ακροατήριο. Είναι σαφές ότι κάθε μέρα που περνά βουλιάζει στην ανυποληψία» συνεχίζει η ΝΔ και καταλήγει: «Τον αφήνουμε στη μοναξιά του, καθώς πλέον οι πολίτες κάθε μέρα του γυρίζουν την πλάτη».

Λίγο νωρίτερα ο κ. Κουμουτσάκος κατηγορούσε τον ΣΥΡΙΖΑ για «οπισθοδρόμηση και αδιέξοδα».

Ειδικότερα σε δήλωσή του, ο εκπρόσωπος της ΝΔ Γιώργος Κουμουτσάκος αναφέρεται σε «ένα χρόνο εθνικής υποχώρησης», τονίζοντας πως «ένα χρόνο πριν, ο λαϊκισμός των ψεύτικων υποσχέσεων αναλάμβανε την εξουσία», την οποία διαχειρίστηκε διχαστικά «με εξωπραγματική ιδεοληψία, επικίνδυνο ερασιτεχνισμό και απόλυτη αναποτελεσματικότητα, με αλαζονεία και αυταρχισμό, με καθεστωτική νοοτροπία», όπως σημειώνει χαρακτηριστικά.

Σύμφωνα με τη ΝΔ, σ’ αυτό τον χρόνο η χώρα πήγε δραματικά πίσω σε όλους τους τομείς, ενώ στοχοποιήθηκε η επιχειρηματικότητα, η εργασία, η ανάπτυξη, η αριστεία.

Όπως επισημαίνει ο κ. Κουμουτσάκος, «ένα χρόνο πριν – πριν την ανάληψη της εξουσίας από το λαϊκισμό – στη χώρα μας, με σκληρές προσπάθειες και θυσίες όλων, είχαν δημιουργηθεί στέρεες βάσεις και χειροπιαστές προοπτικές για το τέλος των μνημονίων και την έξοδο από την κρίση», ενώ σήμερα, όπως δηλώνει, «υπάρχει παντού οπισθοδρόμηση και αδιέξοδα, στην οικονομία, στο ασφαλιστικό, στο προσφυγικό».

«Σήμερα, όλοι οι Έλληνες ζούμε πολύ χειρότερα απ’ ό,τι ένα χρόνο πριν. Όλα αυτά έχουν ονοματεπώνυμο. Ένα χρόνο πριν, συγκροτήθηκε η συγκυβέρνηση Τσίπρα – Καμμένου. Λίγες μέρες μετά οριζόταν υπουργός Οικονομικών ο Γιάνης Βαρουφάκης. Ίσως, μόνον αυτό να τα λέει όλα…» τονίζει ο κ. Κουμουτσάκος στη δήλωσή του.

Το Ποτάμι: Ο ψεύτης και ο κλέφτης τον πρώτο χρόνο χαίρεται

Δριμεία κριτική στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα άσκησε και το Ποτάμι με ανακοίνωση που εξέδωσε.

«Πολλά ευτράπελα είπε και απόψε ο κ.Τσίπρας στη φιέστα για τον ένα χρόνο της καταστροφικής πολιτικής του. Αντί να απολογηθεί για το κομματικό κράτος που στήνει με συγγενείς και άεργους της Κουμουνδούρου, αντιστρέφει την πραγματικότητα λέγοντας ότι επί ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ μειώθηκαν οι μετακλητοί υπάλληλοι (όταν και από το ίδιο το Υπουργείο Εσωτερικών προκύπτει ότι διπλασιάστηκαν). Και αντί να απολογηθεί για τα ακροδεξιά και διεφθαρμένα (από τις εποχές του Άκη) εξαπτέρυγά του που αλωνίζουν στο κράτος, καταγγέλλει το Ποτάμι ότι είναι μεταρρυθμιστικό εξαπτέρυγο της ΝΔ» τονίζεται στην ανακοίνωση.

Επίσης το Ποτάμι τονίζει είναι «η προοδευτική μεταρρυθμιστική δύναμη της χώρας – ο φόβος και ο τρόμος των λαϊκιστών όπως αποδεικνύουν οι συνεχείς επιθέσεις του καθεστώτος των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ».

«Αλλά έχει περάσει ο καιρός που ο κ.Τσίπρας μπορούσε να λέει τα ψέματά του στις πλατείες και τους δρόμους. Τώρα μιλά σε αμπαρωμένα στάδια με διπλές σειρές σεκιούριτι και πολλαπλά φέις κοντρόλ γιατί οι εξαπατημένοι είναι πολλοί. Άλλωστε, όπως λέει και ο λαός, ο ψεύτης και ο κλέφτης τον πρώτο χρόνο χαίρονται» καταλήγει η ανακοίνωση.

ΛΑΕ: Κύριε πρωθυπουργέ η αριστερά είναι αλλού

«Αυτό που υπάρχει ως κυβέρνηση σήμερα δεν είναι η αριστερά. Η αριστερά είναι αλλού. Μέσα στους αγώνες του λαού. Ανάμεσα στις δυνάμεις που συνεχίζουν να παλεύουν για την ανατροπή», τονίζει ο υπεύθυνος του Γραφείου Τύπου της Λαϊκής Ενότητας, Αλέκος Καλύβης, σε δήλωσή του με αφορμή την ομιλία του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στην αποψινή εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ, για τον ένα χρόνο διακυβέρνησης.

Η σημερινή τραγική πραγματικότητα για το λαό δεν αλλάζει «με ομιλίες εξωραϊσμού που ψευδεπίγραφα χαρακτηρίζουν ως μάχες τη συνθηκολόγηση, την υποταγή και την εφαρμογή των μνημονίων», αναφέρει ο κ. Καλύβης, σημειώνοντας ότι «η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ διέψευσε με βροντώδη τρόπο τις προσδοκίες ενός λαού και εγκατέλειψε το πρόγραμμα, την πολιτική και τις αρχές της», «παραχάραξε το νόημα του δημοψηφίσματος τον Ιούλη και μετέτρεψε ένα ηρωϊκό ΟΧΙ σε ένα ταπεινωτικό ΝΑΙ».

«Η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ έχει αλλάξει στρατόπεδο και εφαρμόζει δεξιά πολιτική. Η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ έκλεισε η ίδια την αριστερή παρένθεση, διότι αυτό που υπάρχει ως κυβέρνηση σήμερα δεν είναι η αριστερά», προσθέτει για να καταλήξει: «Η αριστερά είναι αλλού. Μέσα στους αγώνες του λαού. Ανάμεσα στις δυνάμεις όπως η ΛΑΕ που επιμένουν στην ανατροπή».

Δημοφιλή