ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
25/01/2016 04:59 EET | Updated 25/01/2016 05:02 EET

Αποστόλου: Οι αγρότες το 2014 και το 2015 αύξησαν το εισόδημά τους κατά 12,5%

Eurokinissi

Κατά 12,5% αύξησε το εισόδημά του ο αγροτικός κόσμος το 2014 και το 2015, δήλωσε στον ΣΚΑΙ ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Βαγγέλης Αποστόλου, επικαλούμενος στοιχεία της Eurostat.

O κ. Αποστόλου κάλεσε τους αγρότες να προσέλθουν στον διάλογο με τον πρωθυπουργό έχοντας συγκεκριμένες προτάσεις και να αναρωτηθούν τι τους περιμένει αν φύγει ο ΣΥΡΙΖΑ από την εξουσία.

Δήλωσε επίσης ότι το φορολογικό των αγροτών δεν είναι μέσα στην πρώτη αξιολόγηση. «Δεν υπάρχει ούτε νομοσχέδιο φορολογικό ούτε ασφαλιστικό αλλά υπάρχει μια συμφωνία που λέει λύστε το ασφαλιστικό για να πάμε παραπέρα. Ανοιχτά είναι όλα στη διαπραγμάτευση».

«Επιμένουμε στον διάλογο με τους αγρότες, αλλά το πάρτι των αγροτοπατέρων θα τελειώσει» τόνισε ο υπουργός Παιδείας Ν Φίλης, ,μιλώντας στην ΕΡΤ.

Τόνισε ότι η κυβέρνηση δεν έχει κρυφούς άσσους, αλλά θέλει ειλικρινή διάλογο για να λυθούν τα προβλήματα και κυρίως για να υπάρξει προοπτική στον αγροτικό τομέα. Σημείωσε πως χωρίς κοινοτικά κονδύλια, την επόμενη πενταετία δεν υπάρχει ζωή στην ύπαιθρο, ενώ υποστήριξε πως «δεν είναι στο ήθος της κυβέρνησης η χαρτοπαιξία αλλά ο ειλικρινής διάλογος».