ΔΙΕΘΝΕΣ
26/01/2016 17:18 EET | Updated 26/01/2016 17:18 EET

Ο θησαυρός του Πάμπλο Εσκομπάρ; Μυστηριώδες χρηματοκιβώτιο σε έπαυλη του βαρώνου των ναρκωτικών

Manny Hernandez via Getty Images
A general view of the former Miami Beach home of the late Colombian drug lord Pablo Escobar as it is demolished on January 19, 2016 in Miami Beach, Florida. The property is now owned by fast food magnate Christian de Berdouare and his wife Jennifer Valoppi.

Μυστήρια προκύπτουν από την κατεδάφιση σπιτιού του διαβόητου Κολομβιανού βαρώνου των ναρκωτικών, Πάμπλο Εσκομπάρ: Όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα της Mirror, κατά τη διάρκεια της κατεδάφισης έπαυλης στο Μαϊάμι Μπιτς, η οποία ανήκε στον Εσκομπάρ και είχε κατασχεθεί από τις αμερικανικές αρχές, βρέθηκε ένα μεταλλικό χρηματοκιβώτιο, βάρους περίπου 300 κιλών, κρυμμένο κάτω από τσιμέντο.

Το χρηματοκιβώτιο θα κρατηθεί σε υπόγεια κρύπτη τράπεζας, φυλασσόμενο από ένοπλους φρουρούς, μέχρι να αποφασιστεί το άνοιγμά του.

Ιδιοκτήτης της έπαυλης είναι πλέον ο Κριστιάν ντε Μπερντουάρ, επιχειρηματίας του χώρου του fast food, ο οποίος ανέφερε ότι είχε αφεθεί όρθιος ένας από τους τοίχους του σπιτιού. Όταν τον έριξαν, το έδαφος βυθίστηκε και εντοπίστηκε το χρηματοκιβώτιο.

Ο Πάμπλο Εσκομπάρ, ο οποίος σκοτώθηκε από πυρά αστυνομικών το 1993, είχε συγκεντρώσει μια πολύ μεγάλη περιουσία, τόσο σε περιουσιακά στοιχεία, όσο και σε κοσμήματα. Στο ζενίθ της δραστηριότητάς του, θεωρείται πως ήταν ένας από τους πλουσιότερους ανθρώπους στον κόσμο, ένας «βασιλιάς της κοκαΐνης» που προμήθευε το μεγαλύτερο ποσοστό του ναρκωτικού στις ΗΠΑ.

Ο ντε Μπερντουάρ αγόρασε την έπαυλη (η οποία είχε χτιστεί το 1948) το 2014, σκοπεύοντας να την κατεδαφίσει και να χτίσει ένα πιο μοντέρνο κτίριο στη θέση της.