ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
27/01/2016 18:41 EET | Updated 27/01/2016 18:49 EET

Από Φεβρουάριο η υποβολή των φορολογικών δηλώσεων

Eurokinissi

Τον Φεβρουάριο θα αρχίσει η υποβολή των φορολογικών δηλώσεων φέτος: Όπως μετέδωσε η ΕΡΤ, οι φορολογούμενοι, φυσικά και νομικά πρόσωπα, θα έχουν περιθώριο από 1ης Φεβρουαρίου μέχρι τις 30 Απριλίου, ενώ για πρώτη φορά θα καταθέσουν κοινή δήλωση και ζευγάρια με σύμφωνο συμβίωσης. Σημειώνεται ότι, μιλώντας στην ΕΡΤ, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Τρύφων Αλεξιάδης, ανέφερε ότι η υποβολή θα αρχίσει αρχές με μέσα Φεβρουαρίου.

Ο κ. Αλεξιάδης είπε επίσης ότι ετοιμάζεται νέα φορολογική κλίμακα με νέο αφορολόγητο, ότι το 2016 θα αλλάξει ο τρόπος φορολόγησης των ενοικίων και ότι θα υπάρχει σύνδεση αφορολόγητου με το πλαστικό χρήμα, ενώ για το θέμα των αγροτών είπε ότι δεν υπάρχει φορολογικό νομοσχέδιο για τους αγρότες.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, από την 1η Φεβρουαρίου ανοίγει η ηλεκτρονική εφαρμογή στο taxisnet και μέχρι τις 30 Απριλίου οι φορολογούμενοι θα έχουν προθεσμία να δηλώσουν τα εισοδήματα του 2015. Μέχρι τις 15 Φεβρουαρίου ταμεία και επιχειρήσεις πρέπει να εκδώσουν τις βεβαιώσεις αποδοχών.

Ο φόρος θα πληρωθεί σε 3 δόσεις- τέλη Μαϊου, τέλη Ιουλίου και τέλη Σεπτεμβρίου, ενώ στο νέο Ε1 θα υπάρχουν κωδικοί για τα ανείσπρακτα ενοίκια (σημειώνεται ωστόσο ότι πριν την υποβολή της δήλωσης, θα πρέπει κάποιος να έχει κινηθεί για τη διεκδίκηση των χρημάτων).

Sponsored Post