Λεβέντης προς Τσίπρα: Συζητάμε πώς με λιγότερα λεφτά θα δοθούν περισσότερες συντάξεις. Είστε ζογκλέρ αν το καταφέρετε

Λεβέντης προς Τσίπρα: Συζητάμε πώς με λιγότερα λεφτά θα δοθούν περισσότερες συντάξεις. Είστε ζογκλέρ αν το καταφέρετε
Sooc

«Οι ξένοι θέλουν πολιτική σταθερότητα και δεν πρόκειται να μας αντιμετωπίσουν με σοβαρότητα αν δεν δουν μεγάλο συνασπισμό κομμάτων», είπε ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων, Βασίλης Λεβέντης, καλώντας τον Αλέξη Τσίπρα και τον Κυριάκο Μητσοτάκη να κάνουν θυσίες για το καλό της Ελλάδας.

«Δεν σας υπολογίζουν, με τους 153 που έχετε και τον Καμμένο συνεταίρο, όταν στις δημοσκοπήσεις έχει τα μισά ποσοστά από την Ένωση Κεντρώων. Γι αυτό συζητάνε το Grexit. Τα ίδια έλεγε κι ο Σαμαράς ότι θα έχουμε ευημερία και τώρα κρύβεται, δεν έρχεται στην αίθουσα» είπε προς τον πρωθυπουργό.

«Θα ξεχάσω τα παλιά αν δείξει σωφροσύνη και καταλάβει ότι είναι ώρα για συνασπισμό» είπε ο κ. Λεβέντης προς τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, εκτιμώντας πως θα «ξοφλήσει» αν ακούσει τους «θερμοκέφαλους» ότι «θα πέσει ο ΣΥΡΙΖΑ και να ξαναπάρουμε ψήφο» .

Ο κ. Λεβέντης χαρακτήρισε την συζήτηση για το Ασφαλιστικό «άνευ ουσίας» και επεσήμανε ότι το κόμμα του θα δώσει τις προτάσεις του για το Ασφαλιστικό στον υπουργό Εργασίας. Μεταξύ άλλων, θα προτείνει την συγχώνευση των πολλαπλών συντάξεων σε μία, τον καθορισμό του πλαφόν στα 1500 ευρώ κι όχι στις 3000, την περικοπή συντάξεων βουλευτών και των πλουσίων.

«Σε αυτή την αίθουσα συζητάμε το πώς με λιγότερα λεφτά θα δοθούν περισσότερες συντάξεις. Είστε ζογκλέρ, αν το καταφέρετε θα υποκλιθώ ενώπιον σας, το ξύλο όμως να δούμε ποιος θα το φάει…» είπε προς τα κυβερνητικά έδρανα ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων.

Όπως είπε, τα εργασιακά είναι χειρότερα από το Ασφαλιστικό, και η θέση του Γ. Κατρούγκαλου είναι πολύ πιο δύσκολη. Αναφερόμενος στο θέμα των αγροτών, ο κ. Λεβέντης, αφού καταλόγισε στον πρωθυπουργό ότι τους απηύθυνε υποσχέσεις χωρίς κανένα αντίκρισμα, διερωτήθηκε «είναι τρελοί τώρα οι αγρότες κι εσείς οι γνωστικοί;».

Τέλος, ο κ. Λεβέντης κατηγόρησε όσους του καταλογίζουν σχέσεις με την διαπλοκή και καταλόγισε στην κυβέρνηση «πραξικοπηματική συμπεριφορά», σημειώνοντας πως «παρακάμπτει την Διάσκεψη των Προέδρων για την σύνθεση του ΕΣΡ».

«Λεφτάδες θα βάλετε να πάρουν άδειες τηλεοπτικών σταθμών; Το χρήμα μόνο; Θα έρθει ένας έμπορος ναρκωτικών να του δώσετε; Θα κόψετε τον ΣΚΑΙ ή τον Alpha; Δικαιούται μια κυβέρνηση να κόβει κανάλια που λειτουργούν 30 χρόνια;» ρώτησε ο κ. Λεβέντης απευθυνόμενος προς τα κυβερνητικά έδρανα και ζήτησε να ξεκαθαρίσει η κυβέρνηση «ποιους θα κόψει...Εσείς είστε όλη μέρα στα κανάλια και τους λέτε δεν είναι και νόμιμοι;».

(με πληροφορίες ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Δημοφιλή