ΕΙΔΗΣΕΙΣ
27/01/2016 09:44 EET | Updated 27/01/2016 09:47 EET

Μαξίμου: Ο Μητσοτάκης επιδόθηκε σε μια άσκηση απροκάλυπτου Θατσερισμού

sooc

Τον απολογισμό της χθεσινής αναμέτρησης μεταξύ πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα και του Κυριάκου Μητσοτάκη στη Βουλή, κάνουν στο Μέγαρο Μαξίμου, με τις προτάσεις του κ. Μητσοτάκη να συγκεντρώνουν τα πυρά κυβερνητικών στελεχών.

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, η επιβολή της ρήτρας μηδενικού ελλείμματος στις επικουρικές συντάξεις που πρότεινε ο κ. Μητσοτάκης είναι κάτι που ζητούν οι δανειστές και σημαίνουν σκληρές περικοπές στις επικουρικές συντάξεις. Επίσης σε ότι αφορά την υποκατάσταση της κοινωνικής ασφάλισης από την ιδιωτική, οι ίδιες πηγές σχολιάζουν πως αυτό ίσως χρειαστεί να το εξηγήσουν περισσότερο και αναρωτιούνται μήπως σκοπίμως απέφυγαν κάτι τέτοιο.

Επίσης στο στόχαστρο του Μεγάρου Μαξίμου έχει πέσει η πρόταση του κ. Μητσοτάκη για την περικοπή των κρατικών επιχορηγήσεων στα Ταμεία, κάτι που σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές σημαίνει νέες περικοπές στις συντάξεις, όπως επίσης και η μείωση των μισθών των δημοσίων υπαλλήλων.

«Αυτές είναι οι προτάσεις της ΝΔ για την βιωσιμότητα του ασφαλιστικού;», αναρωτιούνται κυβερνητικές πηγές και επισημαίνουν πως «ο κ. Μητσοτάκης αρνήθηκε να απαντήσει στο ερώτημα αν τάσσεται υπέρ της χρηματοδότησης του ασφαλιστικού μέσα από μια λογική αύξηση των εργοδοτικών εισφορών - στην οποία έχουν συμφωνήσει οι εργοδοτικές οργανώσεις - ή υπέρ μιας νέας, 12ης στην σειρά, οριζόντιας μείωσης στις συντάξεις».

Στο Μέγαρο Μαξίμου κατηγορούν επίσης τον πρόεδρο της ΝΔ για «απροκάλυπτο Θατσερισμό» και επισημαίνουν πως κάτι τέτοιο αποτυπώνεται στη φράση του κ. Μητσοτάκη:

«Δεν σας αρέσουν οι αριθμοί. Βλέπετε, εσείς ενδιαφέρεστε μόνο για τους ανθρώπους. Όμως οι αριθμοί λένε την πραγματικότητα..»

Διαβάστε επίσης:

«Ο Τσίπρας μιλά με διαρροές, δεν αισθάνεται άνετα στη Βουλή με τον Μητσοτάκη»: Απάντηση από ΝΔ στο Μαξίμου

Μαξίμου: «Ο Μητσοτάκης έχασε στη Βουλή, είπε ότι θέλει περικοπές μισθών στο Δημόσιο»

Κοινοβουλευτική μάχη Τσίπρα - Μητσοτάκη για το Ασφαλιστικό