10 πράγματα που σίγουρα ξεχνάτε να καθαρίσετε στο σπίτι σας

Αισθανόμαστε υπέροχα όταν έχουμε αλλάξει τα σεντόνια μας, έχουμε βάλει ηλεκτρική σκούπα στο σαλόνι και έχουμε καθαρίσει τον καθρέφτη του μπάνιου. Και θα έπρεπε. Το να κρατάμε ένα σπίτι καθαρό δεν είναι κάτι εύκολο.

Αλλά όσο και εάν είναι σημαντικό να κρατάμε καθαρούς όλους τους μεγάλους χώρους και τα μεγάλα αντικείμενα, τα μικρόβια συχνά κρύβονται σε όλα τα μικρά πράγματα που ξεχνάμε να απολυμάνουμε. Δείτε παρακάτω τις συμβουλές σχετικά με το τι θα πρέπει να προσθέσετε στη λίστα σας την επόμενη φορά που θα περάσετε το απόγευμα καθαρίζοντας το αγαπημένο σπιτάκι σας.

1.Τα ράφια

Είναι εύκολο να νομίσει κανείς ότι τα ράφια δεν μαζεύουν σκόνη, ειδικά εάν δεν έρχεται σε συχνή επαφή μαζί τους. Αλλά η επιφάνεια τους και τα αντικείμενα που είναι επάνω τους είναι συχνά γεμάτα με σκόνη. Για να τα κρατήσετε καθαρά, σκουπίστε τα με ένα κομμάτι βρεγμένο ύφασμα και ξεσκονίστε όλα τα αντικείμενα που έχετε τοποθετήσει επάνω τους.

2.Η καφετιέρα σας

Ναι, η αγαπημένη σας συσκευή είναι γεμάτη με βακτήρια και μούχλα. Για να την καθαρίσετε καλά, το καυτό νερό δεν αρκεί. Εκτός από την κανάτα πρέπει να καθαρίσετε και όλα εκείνα τα εσωτερικά σημεία που δεν μπορείτε να δείτε. Χρησιμοποιήστε αυτόν τον οδηγό για να πίνετε φρέσκο, καθαρό καφέ.

3.Οι κορνίζες

Είτε κρέμονται είτε στέκονται κάπου, συλλέγουν σίγουρα σκόνη. Κάθε 1 ή 2 εβδομάδες ξεσκονίστε τις με ένα φτερό. Να είστε ιδιαίτερα προσεκτικοί με τις κορνίζες που είναι διακοσμημένες ή σκαλιστές. Οι μεταλλικές κορνίζες μπορούν να καθαριστούν με περισσότερα δυνατά καθαριστικά.

4.Η κουρτίνα του ντους

Αν και δεν μπορείτε να εμποδίσετε τελείως την μούχλα από το να εμφανιστεί στην κουρτίνα σας, υπάρχουν μερικά πράγματα που μπορείτε να κάνετε για να την κρατήσετε όσο το δυνατόν πιο καθαρή γίνεται. Αρχικά, είναι καλό να ψεκάσετε το κάτω μέρος της με καθαριστικό μπάνιου μετά το ντους σας για εμποδίσετε την ανάπτυξη των βακτηρίων.

5.Ο ανεμιστήρας

Κανείς δεν θέλει το δωμάτιο να γεμίζει με βρωμιά κάθε φορά που ανοίγει ο ανεμιστήρας της οροφής, επομένως πρέπει να τον καθαρίζετε συχνά. Ευτυχώς, είναι εύκολο να τον ξεσκονίσετε. Μάθετε πώς να το κάνετε με μια μαξιλαροθήκη ή με ένα μαντηλάκι ξεσκονίσματος.

6.Το χειριστήριο της τηλεόρασης

Όπως και στο κινητό σας, τα μικρόβια μπορούν να συσσωρευθούν και στο τηλεχειριστήριο σας. Χρησιμοποιήστε λοιπόν ένα απολυμαντικό μαντηλάκι για να το καθαρίσετε. Μετά, βουτήξτε μία μπατονέτα αυτιών σε καθαρό οινόπνευμα και καθαρίστε ανάμεσα στα κουμπιά.

7.Ο χώρος ανάμεσα στις συσκευές

Είναι εύκολο να ξεχάσετε όλους αυτούς τους χώρους που δεν φτάνετε εύκολο, όπως είναι αυτός ανάμεσα στο ψυγείο και τα ντουλάπια. Καθαρίστε όλα αυτά κενά εβδομάδα παρά εβδομάδα για να μην συσσωρευθεί η βρωμιά.

8,Το στρώμα σας

Αν και πλένουμε συχνά τα σεντόνια μας, ξεχνάμε ότι το ίδιο πρέπει να κάνουμε και με το στρώμα μας. Θα πρέπει λοιπόν να αλλάζετε πλευρά στο στρώμα σας κάθε έξι μήνες. Πριν το αναποδογυρίσετε, ρίξτε μαγειρική σόδα και φυσικά έλαια για ξεφορτωθείτε τη μυρωδιά. Αφήστε το μείγμα για λίγα λεπτά και καθαρίστε την επιφάνεια με ηλεκτρική σκούπα για να μαζέψετε τα υπολείμματα.

9.Οι διακόπτες για τα φώτα

Αν και μικροσκοπικοί, μπορούν να μαζέψουν πολλά μικρόβια. Για να τους απολυμάνετε σωστά, ψεκάστε ένα κομμάτι ύφασμα με καθαριστικό και σκουπίστε την επιφάνεια. Χρησιμοποιήστε μία μπατονέτα αυτιών βουτηγμένη σε καθαρό οινόπνευμα για να απομακρύνετε τη βρωμιά.

10.Η θήκη για τις οδοντόβουρτσες

Αλλάζουμε συχνά τις οδοντόβουρτσες μας, αλλά αμελούμε να καθαρίσουμε το ίδιο συχνά και τη θήκη τους. Και όμως, είναι γεμάτη με μικρόβια, βακτήρια και μούχλα και αυτό μπορεί να μολύνει και τις οδοντόβουρτσες μας. Την επόμενη φορά που θα καθαρίσετε το μπάνιο σας, γεμίστε τη θήκη με καυτό νερό, ξεβγάλτε και σκουπίστε την με χαρτί κουζίνας. Μετά, γεμίστε την με στοματικό διάλυμα και αφήστε το έτσι για λίγα λεπτά. Μετά, αδειάστε το και αφήστε το να στεγνώσει.