Η Μπάρμπι βγαίνει για πρώτη φορά με ρεαλιστικές αναλογίες

Η Μπάρμπι βγαίνει για πρώτη φορά με ρεαλιστικές αναλογίες
Youtube

Από τον Μάρτιο του 1959 που βγήκε στην αγορά μέχρι σήμερα, η κούκλα Μπάρμπι έγινε ταυτόσημη με την έννοια της «θηλυκότητας», καθιερώνοντας πρότυπα ομορφιάς για τις γυναίκες όλου του κόσμου. Η ψηλόλιγνη ξανθιά κούκλα έχει θεωρηθεί εν μέρει υπεύθυνη για την εμμονή των σύγχρονων γυναικών με το βάρος και την εμφάνισή τους γενικότερα, καθώς οι αναλογίες της απείχαν κατά πολύ από την πραγματικότητα.

Με εταιρείες να παράγουν περισσότερο «ρεαλιστικά» μοντέλα που έχουν σπυράκια και «παραπανίσια» κιλά, η εταιρεία Mattel που βρίσκεται πίσω από την κατασκευή της κούκλας με τις περισσότερες πωλήσεις στον κόσμο παρουσίασε πρόσφατα τη νέα γενιά Μπάρμπι.

Η κούκλα πλέον βγαίνει σε διαφορετικούς σωματότυπους και φυλές, αλλάζοντας τα δεδομένα. Αξίζει να σημειωθεί ότι η συγκεκριμένη αλλαγή συγκαταλέγεται στο σχέδιο «Project Dawn» της εταιρείας, το οποίο προετοιμαζόταν τα δύο τελευταία χρόνια.

Είναι γεγονός ότι οι πωλήσεις της Μπάρμπι είχαν πέσει κατά 15% από το 2014, με την εταιρεία Lego -των ομώνυμων παιχνιδιών- να ξεπερνά την Mattel σε πωλήσεις. Αξίζει να σημειωθεί ότι η Lego προχώρησε επίσης σε μια μεγάλη αλλαγή, καλωσορίζοντας στην οικογένεια των κίτρινων μικροσκοπικών ανθρώπων ένα ανθρωπάκι Lego που κινείται με αναπηρικό αμαξίδιο.

Δημοσιεύτηκε από Promobricks στις Τρίτη, 26 Ιανουαρίου 2016

Στο σημείο αυτό να αναφέρουμε ότι η νέα γενιά Μπάρμπι έχει αλλάξει και τις ενδυματολογικές της προτιμήσεις, οι οποίες ανταποκρίνονται περισσότερο σε εκείνες των fashionistas. Η εταιρεία Mattel είχε κατά καιρούς δεχτεί επικρίσεις για τα ρούχα με τα οποία έντυνε τις κούκλες, τα οποία θεωρούνταν προκλητικά και κακόγουστα.