ΔΙΕΘΝΕΣ
30/01/2016 12:38 EET | Updated 30/01/2016 12:40 EET

Αστέρας του BBC κατηγορείται ότι βίασε 23χρονο άνδρα σε ξενοδοχείο

Carl Court via Getty Images
LONDON, ENGLAND - JULY 25: The logo for the Broadcasting House, the headquarters of the BBC is displayed outside on July 25, 2015 in London, England. The main Art Deco-style building of the British Broadcasting Corporation was officially opened on 15 May 1932 and has since seen extensive refurbishment with an extension to the main building completed in 2005. (Photo by Carl Court/Getty Images)

Στο επίκεντρο των αρχών βρίσκεται αστέρας του BBC, τον οποίο κατηγορεί 23χρονος για σεξουαλική επίθεση σε δωμάτιο ξενοδοχείου τον Ιανουάριο.

Σύμφωνα με σειρά δημοσιευμάτων σε βρετανικά δίκτυα, ο πασίγνωστος άνδρας, ο οποίος δεν έχει κατονομαστεί για λόγους προστασίας, έχει ήδη δώσει κατάθεση στην αστυνομία και αρνείται τις κατηγορίες. Λόγω μάλιστα της υπόθεσης στην οποία ενεπλάκη, έχουν ανασταλεί τα γυρίσματα εκπομπής στην οποία θα εμφανιζόταν.

Στο σημείο αυτό να υπενθυμίσουμε ότι δεν είναι η πρώτη φορά που αστέρας του BBC εμπλέκεται σε σεξουαλικό σκάνδαλο. Υπενθυμίζουμε ότι τα τελευταία χρόνια έχει δημιουργηθεί σάλος στη Βρετανία μετά τη σειρά υποθέσεων που βγήκαν στην δημοσιότητα, οι οποίες ενέπλεκαν τον νεκρό πλέον παρουσιαστή του BBC, Τζίμι Σάβιλ, σε περιστατικά σεξουαλικών επιθέσεων προς ενήλικες γυναίκες και μικρά παιδιά για περισσότερες από δύο δεκαετίες.

Αξίζει να σημειωθεί ότι απόφαση του βρετανικού Ανωτάτου Δικαστηρίου το BBC δεν φέρει καμία ευθύνη για τις πράξεις του Σάβιλ, παρόλο που πολλές από τις υποθέσεις έλαβαν χώρα εντός του σταθμού. Βίντεο από εκπομπή της δεκαετίας του 1970 που βγήκε ξανά στην δημοσιότητα δείχνει τον παρουσιαστή να παρενοχλεί σεξουαλικά γυναίκα που βρισκόταν στο κοινό μπροστά στις κάμερες.